Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filyos’ta gerçekleştirilen Karadeniz Gazı'nın Devreye Alınması programında müjdelediği ücretsiz doğal gaz, Resmi Gazete'de yayınlanan kararla proje yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedelinin 1 yıl boyunca ücretsiz olacağını belirten Başkan Erdoğan, konutlarda hem su tüketiminde hem de ısınma için kullanılan doğalgazın 1 ay boyunca ücretsiz olacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararla birlikte bedava doğal gazın detayları da ortaya çıktı. Buna göre, konutlara 24 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında verilen doğalgaz ücretsiz olacak.
Konuya ilişkin bir açıklama da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşa verdiği ücretsiz doğalgaz müjdesinin detaylarını açıklayan Bakan Dönmez, "Doğalgaz dağıtımını yapan şirketlerin faturalama yazılımlarında bir değişikliğe gitmeleri gerekiyordu, şimdi o yazılım değişiklikleri devam ediyor. Diğer taraftan bu işlemle ilgili Cumhurbaşkanı kararı ve kararnameleri istihsal ediliyor. Ancak şunu net söyleyebilirim. Bize 24 Nisan 2023 tarihi itibarıyla doğal gaz sayaçlarında okuma yapılmaması söylendi. Ancak sehven okuma yapılmış ise de fatura iptali veya bedel iadesi yapılması da istendi. Bu süreç için fatura gidecek. Faturada kullanım miktarı, tutarı gözükecek. Fakat ödenmesi gereken kısımda 'sıfır' yazacak ve diyecek ki; Karadeniz yerli gazımız milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz