AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, küresel iklim değişikliğinin ülkemiz üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Bölücek ve Yaraşlıyörük Köyü'nde elektrik dağıtım şebekelerinin olumsuz etkilendiğini belirterek elektrik hatlarında yenileme çalışmalarının başladığını bildirdi.
Ak Parti Milletvekili Saffet Bozkurt, Baskent EDAŞ'ın 2024 yılı yatırım planı kapsamında bölgedeki elektrik kesintilerini azaltmak ve şebeke güvenilirliğini artırmak amacıyla önemli bir adım attığını duyurdu. Bölücek ve Yaraşlı bölgelerinde elektrik dağıtım şebekelerinin yenilenmesi için yaklaşık 11 kilometrelik yeni hatların inşa edileceğini ve yüklenici firmaya iş tesliminin yapılarak çalışmaların başladığını bildirdi.
Bu önemli yatırımın, sadece kesintisiz elektrik teminini sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda bölgenin yaşam kalitesini ve ekonomik faaliyetlerini olumlu yönde etkileyeceğini vurgulayan Bozkurt, Baskent EDAŞ'ın projesinin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Kaynak: HABER MERKEZİ