Havaların iyice ısınmaya ile birlikte Yaz meyveleri de tezgahta yerini almaya başladı
Temmuz ayına girmeye birkaç gün kala Yaz aylarının vazgeçilmez Meyvesi olan incir de tezgahta yerini aldı Aydın'dan gelen mevsimin ilk taze yaş İnciri Zonguldak'ta satılmaya başlandı. Kilosu 99.90 liradan satılan mevsimin ilk ürünü incire vatandaşlar tane ile de olsa alarak ilgi gösteriyor. İncirin önümüzdeki günlerde daha fazla hasat yapılması ile birlikte fiyatının biraz daha ucuzlayacağı belirtildi. Nefis araması ve unutulmaz tadıyla yaz aylarında en çok tüketilen meyvelerden biri olan taze yaş incirin faydası saymakla bitmiyor.Yaz aylarında yaşı. kışın ise kursu daha çok tercih edilen incir tamak çatlatan lezzeti ile en çok tercih edilen meyveler arasında ilk sırada yer alıyor

İncirin Faydaları Nelerdir?

Besin değeri açısından oldukça besleyici bir meyve olan incir. lif, potasyum ve antioksidan içeriği sayesinde kan basıncını kontrol etmeye, sindirim düzenlemeye, kabızlığı önlemeye, kilo vermeye, kalp sağlığını korumaya, eklemleri güçlendirmeye ve üreme sorunlarını tedavi etmeye yardımcı olur.
Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur, Vücudun günlük vitamin ihtiyacını önemli oranda karşılar, Kan basıncını dengeler, Kilo kontrolüne yardımcı olur, Bakterilere karşı vücudu korur, Kemik ve diş sağlığına iyi gelir, Kansere karşı etkili bir besindir, Menopozda meme kanserine karşı etkilidir, Siğil oluşumunun engelleyebilir, Antioksidan, vitamin ve mineral deposudur,İnsülinin dengelenmesinde rol oynar, Kalp sağlığını korur.

Muhabir: Ercan Aygün