Adaylıktan çekildi, Deniz Yavuzyılmaz'a salladı: Partide rolü kalmayan Merve Kır Genel Merkez'in radarında! Adaylıktan çekildi, Deniz Yavuzyılmaz'a salladı: Partide rolü kalmayan Merve Kır Genel Merkez'in radarında!

Ne şerit var ne tabela: Kanala girdi, yan yattı! Ne şerit var ne tabela: Kanala girdi, yan yattı!

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi tarafından miras rotalarına yönelik düzenlenen gezi kapsamında hafta sonu Aşağı Kandilli Endüstri Mirası Kompleksi gezildi. Endüstriyel Miras Rotası gezisi, renkli görüntülere sahne oldu.

Cumartesi günü Eğitmen Büşra Abacıoğlu’nun katılımıyla Aşağı Kandilli Endüstri Mirası Kompleksi gezildi. Katılımcılar Varagel yolu, Madenci evleri, Kömürün bulunduğu alan (Neyren deresi) ve eski ray sistemi ve tünelleri gezdi.

Gezi hakkında bilgi veren Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür Danışmanı Melih Can Tanrıkulu şunları söyledi:

“Kültürel, Jeolojik mirasların yanında Endüstriyel miras da bölgemiz için çok değerli. Kentimizde yaşayan insanların bu rotalar sayesinde hem farkındalık kazandığı hem de yapılan etkinliklerle bölgemizi daha yakından tanıdığını gözlemliyoruz.

Aşağı Kandilli Endüstriyel Miras Kompleksi alanı, madenci evleri, bölgenin ilk özel okulu, Varagel yürüyüş parkuru ve TTK tünelleri bölgesine yaptığımız miras rotası renkli görüntülere sahne oldu.
Katılımcılar yürüyüş parkurunda gözlemlediklerini Varagel bölgesinde bulunan eski bir okulun önünde önce drama çalışmasıyla canlandırdılar ardından ise akıllarda kalan görselleri Öğretmenimiz Büşra Abacıoğlu liderliğinde kartpostal yaparak resmettiler.

Etkinlik sonunda katılımcılara “Jeolojik Miras Elçisi” katılım sertifikaları verilerek, rotaya katılımlarından dolayı teşekkür edildi. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak Kültürel, Jeolojik ve Endüstriyel Miras Farkındalık rotalarını gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” 

Kaynak: Bülten