Sokak hayvanları ile ilgili sorunların Sorunların çözümü katliam değildir diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi ; “iktidar tarafından sokak hayvanları için hazırlanan ve bir “katliam” neticesi yaratacak olan yasal girişimin kesin olarak karşısındayız. Bir sokak hayvanını yakalayıp katletmenin adı ötanazi değil, cinayettir. Sorunların çözümü katliam değildir! Çözüm asla öldürmek değildir! Doğaya ve insanlara saygısızlık eden, ağaç dallarını kıran, böcekleri öldüren, hayvanlara veya başkalarına şiddet uygulayan zalimlerden yana olmayın.. Yapılması gereken önce hayvan üretimi ve ticaretinin kesin olarak yasaklanması; bu konuda caydırıcı yaptırımların tatbik edilmesi ve merkezi ve yerel yönetimlerin eşgüdüm içinde bir ulusal kısırlaştırma projesini hayata geçirmeleri ve kısırlaştırılan canlarımızın oldukları yerde yaşatılmasıdır. Bugün, tasarının komisyon aşaması gerçekleşiyor. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda yapılacak görüşmelere STK’ları almıyorsunuz. Bu yanlıştır! Yasayı geri çekin!” ifadelerini kullandı.
TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda yapılan görüşmelere de katılan ERTUĞRUL, “Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair yasa tasarısının komisyon görüşmelerine STK’lar, uzmanlar, hayvan hakkı savunucuları, ilgili inisiyatifler “salonda yer yok” gerekçesiyle alınmadı. Hatta basın dahi salondan çıkarılmak istendi. Salon değiştirildi ancak hayvan hakkı savunucuları, uzmanlar, STK temsilcileri yani bu işe dair bilgi sahibi olanlar yine salon dışında bırakıldı. TBMM koridorlarında güvenlik görevlileri ile salona alınmayan hayvan hakları savunucuları arasında arbede çıktı. Salon dışında kalan STK temsilcileri salonda olup bitenleri ekranlardan takip etmeye çalıştılar. Böyle yasama faaliyeti olur mu? Böyle demokrasi olur mu? İlgilisine söz hakkı tanımadan nasıl bir kanun yapma süreci götüreceksiniz?
Görüşmelerin, iktidar tarafında, konuya ilgisi ve konuya dair bilgisi olmayan, hayvan hakları adı altında can dostlarımızın yaşam hakkını tehdit eden ölüm ve infaz yasasının kimseye söz hakkı vermeden geçirilmesi için gayretli bir çaba vardı. Bizler bu katliam yasasına hayır diyoruz. Sorunun farkındayız. Çözüm için tasarının geri çekilerek; ilim, bilim ve vicdanla yeniden düzenlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Sonuna kadar da direneceğiz!” dedi

Kaynak: HABER MERKEZİ