Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Avrupa Birliği Ortak Dış ve Güvenlik Politikası ve Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası Parlamentolar Arası Konferansı için Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de.

Bugün konferansın "Dış Sınırların Korunması ve Yasadışı Göç" oturumunda  Türkiye’nin dış sınırları ve yasadışı göç sorunu ile ilgili konuşmacı olarak yer aldı. 

Milletvekili Ertuğrul konuşmasında, “Türkiye'nin jeopolitik konumu nedeniyle ülkeler arasında bir köprü işlevi gördüğünü bu konumu nedeniyle kitlesel göç alan bir ülke olduğunu vurguladım. Ülkemize yönelen artan göçün sınırlarımızın güvenliğini de tehlike altına aldığını, düzensiz göçle beraber ülkemizde uyuşturucu, silah kaçakçılığı gibi faaliyetlerin de artış gösterdiğini belirttim. Ancak tüm bunların çözümünün tek bir devletin alacağı önlemlere bağlı olmadığını, ülkelerin bu konularda ortak bir tutum sergilemesi ve işbirliği yapması gerekliliğini vurguladım. Ayrıca da Türkiye'nin Avrupa bölgesinde en çok göçmen ve mülteci barındıran ülke olduğunu, bu göçmenlere ev sahipliği yaparken sağlık, eğitim, beslenme, barınma gibi ihtiyaçları için çok fazla kaynak harcaması yapmak zorunda kaldığını belirttim. Bu sürdürülemez durum karşısında, Türkiye'nin hem bu hizmetler hem de göçmenlerin uygun koşullarda evlerine dönebilmeleri için Avrupa Birliği'nden daha fazla ekonomik destek alması gerektiğine dair düşüncelerimi aktardım.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi