CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, adaylarda aranacak kriteri "Seçimleri kazanabilecek, halk tarafından kabul görecek insanlar aday yapılacak" olarak açıklayarak önemli mesajlar verdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, aday adaylığı başvuruları ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

HALK TARAFINDAN KABUL GÖRECEK İNSANLARI ADAY YAPACAĞIZ

Milletvekili Ertuğrul gazetecilere, "Şu an için ortaya çıkan aday adaylarımız var. Bu aday adaylarımızın Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olmak istemeleri güzel bir şey. Bu insanların partimize olan ilgisini ve güveninin arttığını gösteriyor. Yapılacak aday adaylığı başvurularından sonra şehirde seçimleri kazanabilecek, halk tarafından kabul görecek insanların aday yapılacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı .

HALKIN MEMNUN OLMADIĞI BELEDİYE BAŞKANLARI GİDİCİ

Adaylık sürecinde mevcut belediye başkanlarına pozitif ayrımcılık yapılacak mı. Özellikle Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık için" sorusuna yanıt veren Milletvekili Eylem Ertuğrul,
"Genel merkezimiz şöyle bir prensip kararı aldı. Yani halkın memnun olduğu belediye başkanlarını değiştirmemek gibi bir anlayış ortaya çıkacak. Ama tabii bu şehirler bazında tek tek değerlendirilecektir. İnsanların başarılarına bakılacaktır. Halk tarafından tekrar isteniyor mu, istenmiyor mu? Buna bakılacaktır. Seçimden önce verilen sözlerin ne kadarı tutuldu, ne oldu, ne bitti? Buna göre değerlendirmeler olur ve her ilçemizde ve merkezde buna göre belediye başkan adaylarımız belirlenir diye düşünüyorum" şeklinde cevap vermesi oldukça manidar bulundu.

Kaynak: Ercan Demir