Yarışmaya İl Merkezi ve İlçelerden  3 er kişiden oluşan 66 takım ile 198 öğrenci katıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler sorulan soruları 30 saniye içinde cevaplamaya çalıştı.
Yarışmada Birinciliği Lise Kategorisinde ,Melisa Ceren Dalbudak ,  Nisanur Yücel, Alperen Hıraç’tan  oluşan Alfen 5  Takımı kazındı.
Üniversite  Kategorisinde Mahbub Ravza Akkuş , Mustafa Ali Şanlı ,Bilal Aydın’dan oluşan Neo-Freudianlar takımı kazanarak  Ordu  İlinde 16  Ekim  2023 tarihinde   yapılacak olan bölge    finalinde  zonguldak’ı temsil etme hakkı kazandılar.                            
Yarışmada jüri üyesi olarak Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni İlker Çağlar , Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Bahattin Doğan  ,Yayla Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Murat Turan   görev yaptı.
Gençler Ödüllerini Gençlik Hizmetleri  Müdürü  Erhan Yavaş’ ın elinden aldılar.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel  Yaptığı açıklamada Bakanlığımızın destekleri ile  gençlerimizin Sportif , Sanatsal ve Kültürel alanda gelişimleri  için tüm imkanlarımızla çalışmaya  devam edeceklerini belirtti ve   dereceye giren  gençleri başarılarından ötürü  kutladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ