ÖZEL HABER

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil TTK işçi alım süreci ile ilgili Yeni Adım'a yaptığı açıklamada  işçi alımlarının adrese dayalı olarak yapılacak olmasının haksızlık olduğunu bunun Türkiye'nin 81 ilinden işsizlerin kayıttan bir gün önce adreslerini Zonguldak'a alarak TTK kurasına girebileceklerini söyledi. 
Bunun bir haksızlık olduğunu ifade eden Genel Maden İşleri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil şu açıklamaları yaptı:
"BU BİR HAKSIZLIKTIR"
"Resim Gazete'de Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak'a hayırlı olsun. Süreci  uzun süredir takip ediyoruz. Eylül 25'inde başvurular başlayacak. 13 ve 20 Eylül tarihinde hem Bartın hem Zonguldak Karabük'te çekilişler olacak. Tabiki bunlarla ilgili resmi gazetede yayınlanan bilgiye göre vatandaşlarımızdan çeşitli sorular geliyor. Bunların başında adrese dayalı ikamet başvuruların nasıl olacağı yönünde. Kayıtlar başlamadan bir gün önce de olsa ikametgahını Zonguldak'a alan vatandaşımız buraya katılabilecek. Bu başka bir sorun da yaratıyor. Vatandaşlarımızın diğer 81 ilden ve Anadolu'dan ikametgahlarını Zonguldak'a getirip Zonguldak, Bartın ve Yenice ilçelerinde Vatandaşlarımızın önüne geçerek kura da çıkabileceği konuşuluyor. Tabiki bu bir haksızlık olarak vatandaşlarımız serzenişte bulunuyor. Biz daha önce Zonguldak mı olsun, Karabukmü olsun, Bartınmı olsun diye tartışma yaparken Türkiye'nin dört bir tarafından müracaat yapılacak olması haksızlık olarak değerlendiriyorum. 
Diğer bir konu da kuranın elektronik ortamda çekilecek olması. Bu da güven ortamının oluşup oluşmayacağı konusunda serzenişler var. 
"KURANIN ADALETLİ YAPILMASINI İSTİYORUZ"
Tabiki biz yetkililerden bu işin adaletli bir şekilde olmasını talep ediyoruz. Kimse kimsenin hakkını gasp etmeden bu süreci geçirmek istiyoruz. Çünkü uzun süredir işçi alımını bekleyen çok sayıda Zonguldaklı işsiz var. İşsizlik had safhada böyle bir kurumun ayakta kalması için TTK'da istihdam edilmesi gerekiyor.
2000 İŞÇİ AZ
Tabii ki 2000 kişi yetersiz. İlk etapta 2000 kişinin kuruma işbaşı yaptıktan sonra Milli varlığımızı Milli değerimizi milli kültürümüzü yeryüzüne çıkarmak istiyoruz. Tabii ki bu süreçleri hep birlikte takip ediyoruz."
 

Kaynak: Ender Yüksel