Düzenlenen basın toplantısına Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ile çok sayıda Partili topluluğu katıldı.

İl Başkanlığı döneminde 12 belediye başkanlığını kazandıklarını ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeniden Zonguldak'ta birinci Parti yapacaklarını belirten Halil Furat şunları söyledi.

"Merkez ilçe başkanımıza toplantımıza katıldığı için teşekkür ediyorum. Sayın Alaplı Belediye Başkanımıza Kadın Kolları İl Başkanımıza Saltukova Belde Başkanımıza birçok arkadaşımıza, kadın kollarımıza gene gençlik kollarımıza partili belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza, Kozlu'dan, Kilimli'den buraya katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Siyasete bin dokuz yüz seksen beş yılında CHP'de başladım. Sırasıyla gençlik kolları ilçe yöneticiliği, ilçe başkanlığı, il yöneticiliği, gençlik kollarında, gene il başkanlığı yaptım. Daha sonra ana kademede ilçe yöneticiliği yaptım. Üç dönem. Daha sonra il yöneticiliği yaptım ve il başkanlığı yaptım 3 Haziran 2012 İl Başkanlığı'na seçildim. 3 seneye yakın hizmet ettim. 33 aya yakın hizmet ettim. Bu hizmetleri yaparken tabii bir yerel seçim geçirdik. Bu yerel seçimde  bizle beraber çalışan arkadaşlarımız çalışma prensi çalışma koşullarında nasıl davrandığımızı bilirler. Belediye sayımızı o seçimlerde 12'ye çıkardık. Zonguldak'ta ilk defa AK Parti'yi geçerek belediye sayımızı 12'ye çıkarttık. Güzel işler yaptık. Belediye başkanlarımızla bu kardeş belediyecilik çalışmasını o zaman biz genel merkezimizin tavsiyesi olmadan kendimiz uyguladık. Belediyelerimize diğer belediyelere giderek araç gereç ve yardım alma konusunda destek verdik. Bu süreçte güzel çalışmalarımız oldu. Bu görevin sonuna kadar arkadaşlarımız bizle beraber çalışan arkadaşlarımız görmüşlerdir, bilmişlerdir. Güzel çalışmalar yaptık, mahallelerde, beldelerde. Daha çok danışma kurulu toplantıları yaparak Zonguldak'ta tanışma kurulu konusunda bir ilke imza attık. Beldelerde danışma kurulu toplantısı yaptık. Ve Zonguldak'ta ilkleri başlattık. İlk defa partimizin bir internet sayfası oldu İlk defa partimiz dönemimizde partilileri bilgilendirmek adına SMS çekerek partilileri bilgilendirdi. Arkadaşlar dönemimizde kadın kollarının müthiş çalışmaları vardı. Ben kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, üniversiteli gençlerimiz kadınlarımızın yaptığı etkinlikler, o zaman o dönemin kadın kolları başkanı Yüksel hanım burada. Her ay bir etkinlik yaparak partiyi diri ayakta ve çalışır vaziyette sağlamaya çalıştık. Güzel işler yaptılar arkadaşlarımız, gençlik kollarıyla, üniversite gençleri üzerinde etkili çalışmalar yaptık, üniversitelerin kayıt döneminden başlayarak bütün yıl boyu onlara eşya ve bir takım yardımlarla onları partiye davet ederek toplantılarımıza, yaptığımız etkinliklere davet ettik ve güzel başarılı çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları inşallah kazanırsak yeni dönemde de yapacağız, arttırarak daha çok teknik ve teknolojinin  ilerlediği bu dönemde onlara daha çok katkı vererek daha çok yardımcı olarak bu süreci değerlendireceğiz.

Yeni dönemde önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçim bizim için çok önemli. Yerel seçim niye önemli? 14 ve 28 Mayıs'ta alınan sonuçlar parti tabanın Ve parti seçmenler üzerinde  çok olumsuz etkiler yarattı. Bu etkileri silmemiz. Partiyi yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Onun için de ben bu dönem şunu söylüyorum. Gittiğim her yerde bunu söyledim. Bu dönem işi bilen geçmişte tecrübesi olan, bilgi ve birikimi olan partiye katkı verebilecek donanımda bir il başkanı gerek. Genç arkadaşlarımızı boş dönemlerde değerlendirebiliriz. Onları partiye katmak için biz de mücadele ediyoruz biz de onlara katkı veriyoruz. Ama bu dönem o dönem değil. Bu dönem bu partinin düştüğü kötü durumdan, bu yerel seçimlerde partiyi kurtarmak ve ayağa kaldırmak. Onun için tecrübe lazım diyoruz, bilgi lazım diyoruz, birikim lazım diyoruz.

Arkadaşlarımıza, yerel yönetim belediye başkanlarımıza ve belediyenin başka kademelerde, belediye meclisinde, il genel meclisinde çalışacak arkadaşlarımıza katkı vermemiz gerekiyor. Onun için bu dönemi çok önemsiyoruz. İnşallah il başkanı seçilirsek güzel çalışmalar yapacağıma, belediye başkanlarımızla, diğer aday arkadaşlarımıza güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Onun için bilgi ve birikimimizi ortaya koyduk diyoruz. Bu konuda düşüncelerimizi hep beraber tek  yalnız kendimiz değil bütün arkadaşlarımızla istişare yapacağız.

"İL BAŞKANI SEÇİLİRSEM BELEDİYE BAŞKANI SEÇİMLE BELİRLENECEK"

Benim düşüncem şu merkezimizde de bu düşünce hakim. Mutlak ve mutlak ön seçim yapılması gerektiğine inanıyorum. Genel merkeze de bu konuda Zonguldak'la ilgili ön seçim yapılarak  demokratik bir şekilde  seçimlere gidilmesini tavsiye edeceğim. Bu konuda direnç göstereceğim Zonguldak her seçim döneminde sahipsiz bir durum yaşıyor. Bu seçim döneminde de yaşadık. Yerel seçimde her seçimde geliyorlar bize birilerini dayatıyorlar. Bu seçimde de geldiler Deva Partisi'nden üçüncü sıraya bir aday daha attılar. Şimdi onun için güçlü bir örgüt olması lazım. Masaya genel merkeze gidip bulacak güçlü bir örgüt olması lazım. Ben bu dirayeti göstereceğime inanıyorum. Genel merkezdeki ilişkilerimle, ilçe başkanlarımla kol kola girerek, birlik, beraberlik içerisinde onlarla beraber çalışarak hatta belde başkanlarımızı, belediye başkanlarımızı da bu sürecin içerisine katarak genel merkezde bir oluşturup Zonguldak'ın olup olmadığını Zonguldak'ta birlik beraberlik içerisinde başaracağımız çok şeyler olduğunu genel merkeze kanıtlayacağımıza inanıyorum. Sizin de inanmanızı istiyorum. Çünkü Zonguldak her dönemde ya bir belediye başkanı dayatıyorlar, ya bir milletvekili dayatıyorlar Zonguldak'ta siyaset yapanlar mücadele içinde olanlar maalesef göz ardı ediliyorlar. Bunu güçlü örgüt yapımızı ortaya koyarak göstereceğiz. Çünkü bugüne kadar olmadı. 

"DİRAYETLİ İL BAŞKANI GEREKİYOR"
Bu dönem maalesef biz vadi bölgesinde üçüncü milletvekili çıkartırız hesabı yaparken dayatılan DEVA Partisi milletvekiliyle bütün kırıldı.. Güçlü örgüt yapımızı, il başkanımız ilçe başkanlarını yanına alarak, belediye başkanlarını, belde başkanlarını yanına alarak gidip Ankara'da Zonguldak'ın sorunlarını Zonguldak'ın  taleplerini iletecek. Bu konuda ısrarlı olacağız

Evet yapacağımız çok işler var. Süreç bu şekilde ilerliyor arkadaşlar. Önümüz Yapılması gereken çok iş var. Yani ben  belirli bir yaşa geldim. Ben bu yaştan sonra hedeflerim çok yüksek hedeflerim yok. Ben istiyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi'ni yeniden Zonguldak'ta birinci parti yapmak. Yeniden umut kapısı yapmak. Bunun için arkadaşlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla kol kola girip,  bu süreci Zonguldak'ta başarının önünü açmak adına değerlendirmek istiyorum. 

"DENİZ YAVUZYILMAZ DA İL BAŞKANI OLARAK BENİ TARİF  ETTİ"

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile yaptığı telefon görüşmesini de anlatan İl Başkan adayı Halil Furat şunları söyledi:

"Sayın Deniz Yavuzyılmaz'ı aradım geçen gün. Burada Sayın Eylem vekilim dedi ki, işte genç bir arkadaş ile devam etmek istiyoruz. Onun için de genç arkadaşı aday yapmak istiyoruz dedi. Ben de Deniz Bey'i aradım, fikrini alayım dedim. Kendisine aday olduğumu bugün açıklama yapacağımı söyledim. O da şunu söyledi bana. Güzel bir şey söyledi. Sevindim, mutlu oldum. Dedi ki iki tane genç milletvekili var Zonguldak'ın dedi. Hoş geldiniz. Kendisine,  buradan teşekkür ediyorum. Bu sıralar arabamızda konuşma güzel şeyler söylüyorlar. Kendisi de siyaseti öğrenmiş. onun için kendisine buradan teşekkür ediyorum. Yani evet iki tane genç milletvekilimiz var. Bir tanede  tecrübeli il başkanına ihtiyaç var. O tecrübeli il başkanının da ben olduğuna inanıyorum. Bana destek vererek inşallah 1 Ekim'de yapılacak seçimlerde il başkanı seçersiniz. Ben de size kaldığımız yerden çalışmaları sürdürerek katkı vermeye, faydalanmaya sağlarım. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Saygılar, sevgiler sunuyorum"

Kaynak: Ercan Demir