Zonguldak İl Kültür ve Turizm müdürü Taner Dursun, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) ege'den sonra Karadeniz sahillerinde mavi bayrak vermek için çalışma başlattığını duyurdu. İl Kültür ve Turizm müdürü Taner Dursun Ereğli'de yaptığı konuşmada TÜRÇEV'in  EGE'nin ardından Karadeniz sahillerinde mavi bayrak vermek için çalışma başlattıklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti;
"Bildiğiniz üzere, ülkemizde de Mavi Bayrak Kampanyasına yönelik çalışmalar için 1993 yılında Bakanlığımızın önderliğinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı kurulmuştur. Mavi Bayrak Programı ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın finansal ve teknik desteği, Sağlık Bakanlığı’nın teknik desteği ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülmektedir. Bu projenin Uluslararası ayağı ise Uluslararası Çevre Eğitim Vakfıdır. Mavi Bayrak Programına katılım, gönüllülük esasına dayanır. Belediyeler, marina yetkilileri, turizm işletmeleri Mavi Bayrak almak için TÜRÇEV’e (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) başvuruda bulunurlar. Gerekli kriterleri sağlayan plaj ve marinalara 1 yıl süreyle Mavi Bayrak verilerek ödüllendirilmektedir. Mavi Bayraklı plaj ve marinalar Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılarak tüm dünyaya duyurulmaktadır.
Birbirinden farklı kriterleri olan Mavi Bayrak alabilmek için özetle; yüzme amacıyla kullanılan suyun niteliği, çevresel eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yönlendirilmesi, plaj düzeni ve emniyetinin sağlanması ve çevre yönetimi gibi kriterlerin yerine getirilmesi halinde Mavi Bayrak verilmektedir.
2023 Mavi Bayrak Ödülleri açıklandı, benzersiz güzelliği olan ülkemiz,  sıralamada dünya üçüncüsü olmuştur.
 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yat Mavi Bayrak almaya hak kazanmış olup, bu mavi bayrağın ülkemizde dalgalanacak olması ise ülke olarak gurur kaynağımız olmuştur. Mavi Bayrak alan plajlara insanlar güven ve huzur içinde girebiliyorlar. Kafalarında soru işareti olmuyor çünkü sürekli denetime tabiler.Eksiklik görülmesi halinde de Mavi Bayrak'ın iptali söz konusudur. Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı Sevgi ve Barış Plajlarında, TÜRÇEV koordinasyonunda yürütülen "Mavi Bayrak  Programı" kapsamında yüksek standartları yakalayarak, çevre ödülü olan "Mavi Bayrak"  ödülüne sahip olmuştur ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, Mavi Bayrak kapsamında kriterlere uyularak bu tür başarıların artarak çoğalmasını temenni ediyorum."

(Haber -Ercan Demir)