Yaz ayrının gelmesi ile birlikte  vatandaşlar bağ bahçelerine kendi yiyecekleri patates, domates, salatalık, biber, patlıcan, fasulye, mısır gibi yazlık sebzeleri ekiyor.
Vatandaşlar  bahçelerini hazırlarken kullanacakları  kazma, kürek, bel, el arabası, orak, balta, testere gibi araç gereçler alarak  eksiklerini gideriyorlar.
En çok ilgi gören  ürünlerden Kazma fiyatları 300 liradan 1000 liraya kadar, Balta  fiyatları 350-1200 liradan,Oraklar 250 liradan  kürekler 150 liradan, El Arabaları 1500 liradan,  sulama hortumunun metresi 15 liradan satılıyor.
TARIM ALETLERNE İLGİ VAR
Zonguldak’ta 100 yıldır faaliyet gösteren Kasapoğlu Ticaret’in beşinci kuşak işletmecisi ve sahibi Orhan Kasapoğlu, yaz aylarının gelmesini ile birilikte  satışlarda hareketlilik vatandaşlara  ürünleri uygun fiyatlara vermeye alıştıklarını belirti. Her türlü tarım,hayvancılık ve hırdavat  malzemesi sattıklarını belirten Orhan Kasapoğlu, şunları söyledi” Burası dededim dedesinden babama ve bize  kadar gelen 100 yıllık bir müessese. Ben buranın beşinci kuşak işletmecisiyim. Küçük tarım el aletleri satıyoruz.Yaz aylarında bağ bahçe işleri başlıyor. Bizde burada  vatandaşa uygun gelecek şekilde  araç gereç satıyoruz. Bahçe ve kümes teli, kazma, kürek,balta, orak, sulama hortumu, hayvancılık ürünleri, hırdavat gibi her türlü ürün mevcut. satışlarda hareket başladı. Fiyatlarımız malın cinsi, Kalitesi ve büyüklüğüne göre 150 liradan başlıyor, yakarıya doğru çıkıyor. Genellikle köylerde bağ- bahçeli olan vatandaşlarımız alışverişe geliyor. Gelen müşterilerimize her türlü yardımı yapıyoruz” dedi

Muhabir: Ercan Aygün