Zonguldak’ta 16 Eylül’de açılan Kent Lokantası ilk 2 haftada büyük ilgi gördü. 3 çeşit yemeğin 50 Liradan verildiği kent lokantasında ilk iki hafta binlerce vatandaş yemek yiyerek karnını doyurdu.
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in 31 Mart yerel seçimlerden önce   İstanbul’da olduğu gibi Zonguldak’ta da kent lokantası açılacağı sözünü vermişti.
Göreve seçilen Tahsin Erdem’in ilk işi kent lokantasını açmak oldu. Hazırlıklar 6 ay sürdü. Zonguldak limanından kordon boyunca  Gazeteciler  Cemiyetinin  altında Belediye’ye ait olan dükkanlar düzenlenerek Lokanta’ya  çevrildi. Açılışı 16 Eylül Pazartesi günü büyük bir coşku ile yapıldı. Menü haftalık olarak belirlenerek  vatandaşlara duyuruldu. Sadece merkezden değil ilçe ve köylerden Zonguldak’a Hastaneye tedavi  veya başka işini halletmek için gelen vatandaşlar da yemek yemeden dönmediler.
50 liraya karınlarını doyurma fırsatı buldular.
VATANDAŞLAR MEMNUN
Zonguldaklı  vatandaşlar kent lokantasının açılmasından son derece memnun olduklarını dile belirterek. Duygularını şöyle dile getirdiler “Daha önce  Televizyonlarda görüyorduk. Zonguldak’a açılır mı diye merak ediyorduk. Gerçekten böyle bir projeye Zonguldak’ın ihtiyacı varmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hem  fiyat olarak uygun, hem de temiz bir ortamda  yemek yeme fırsatı buluyoruz. Burada evde yemek yapacak  kimsesi olmayan vatandaşlarımızda  sıcak yemek yeme imkanı buluyor. Şehrimize diğer illerden okumaya gelen  Üniversite öğrencileri,  emeklilerimiz ve vatandaşlarımız  bu imkandan faydalanıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu tür halkın faydasına olacak hizmetlerin  devamını bekliyoruz”  dediler
AÇILIŞ KAPANIŞ SAATLERİNDE DÜZENLEME YAPILDI
Zonguldak Kent Lokantasının açılış kapanış saatlerinde yeni düzenlemeye gidildi. 16 Eylül Pazartesi günü  faaliyete giren kent lokantası ilk 2 hafta saat 13.00’de açılıp, saat 17.00’da kapanıyordu.
Zonguldak Belediyesi kent lokantasının açılış  kapanış saatlerinde düzenleme gitti. Kent Lokantası 30 Eylül Pazartesi gününden   itibaren saat  13.30’da açılacak. 17.00’da kapanacak. Yeni hizmet saatleri Kent  Lokantası’nın girişine asıldı.
Haftanın 5 günü hizmet  veren  kent lokantası  hafta sonlarında kapalı kalıyor. Hafta içi ise yoğunluk yaşanıyor. Kent lokantası önünde erkenden sıraya giren vatandaşların  yeni açılış kapanış saatlerini dikkate alarak  hareket etmesi istendi.
Öte yandan Zonguldak Kent lokantasında çıkan yemek menusu Pazartesi günleri haftalık olarak belirlenerek  vatandaşlara duyuruluyor.
 

Muhabir: Ercan Aygün