Zonguldak Sahillerinde bugün hareketlilik yaşandı. Aslen Kastamonu Cideli olan ve İstanbul'da yaşayan 60 yaşındaki Ayhan Kutlu, uzak mesafe yüzme denemesi gerçekleştirdi. Deniz'i çok seven ve amatör yüzücü olan Ayhan Kutlu Kastamonu Cide'den İstanbul'a kadar yüzerek gitmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Cide-İstanbul arasındaki Karadeniz'in sularında antrenman ve deneme yüzüşü yapıyor.
Bugün Zonguldak'a gelen Adnan Kutlu Kilimli - Ilıksu sahili arasında bir yüzüş gerçekleştirdi. Kilimli sahilinden denize giren Adnan Kutlu 6 saat kulaç atarak ılıksu sahilinden karaya çıktı. Adnan Kutlu denizde yüzerken onu tekneden ekip arkadaşları takip etti. Adnan Kutlu, bir sonraki etapının Ilıksu- Ereğli arasında olacağını belirterek şu düşüncelere yer verdi;

"25 km Kilimli - Ilıksu yüzüşüm 6 saat sürdü. Bu sefer yunus sürüleri de bana eşlik etti. Ancak deniz aşırı dalgalı olduğu arkadaşların tekneden tam videoya alımadı. Yüzüşüme renk katan yunuslara çok teşekkür ederek bu yüzüşümü Zonguldak’a armut ve kiremit taşıyan dedelerimize yad ederim, nur içinde yatsınlar."

Muhabir: Ercan Aygün