Kdz. Ereğli İlçesi 2024 Yılı Kurban Hizmetleri Komisyonunun almış olduğu kararlar gereği Kurbanlık Hayvan Satış ve Kurbanlık Hayvan Kesim Yerleri ile kesim ücretleri belirlendi.

 Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Erdal terzi, Kurban Hizmetleri Komisyonunun aldığı kararları şu şekilde açıkladı:

 “KURBANLIK HAYVAN SATIŞ YERİ:
Kurbanlık Hayvan Satış Yeri olarak Delihakkı Belediye Şantiye Tesisleri tahsis edilmiştir.

 KURBANLIK HAYVAN KESİM YERİ:
Kdz. Ereğli Belediyesi sınırları içerisinde Kurbanlık Hayvan Kesim Yeri olarak Kdz. Ereğli Belediyesi Mezbahası (Balı Mah.) belirlenmiştir.

 KURBANLIK HAYVAN KESİM ÜCRETLERİ:
2024 Yılı Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurbanlık hayvan kesim yerlerinde yapılacak kesimlerden; büyükbaş hayvanlar için 2.500,00 TL, küçükbaş hayvanlar için 650,00 TL kesim ücreti alınması kararlaştırılmıştır. Kesimi yapılan kurbanlık hayvanların etleri en fazla 4 adet çeyrek karkas olarak teslim edilmekte olup, canlı hayvanların ve kesim sonrası etlerin nakliye işlemlerinden kurbanlık hayvan sahipleri sorumludur. 

 Kesim yapacak kurbanlık hayvan sahiplerinin Bayram öncesi randevu alması zorunludur.

 Detaylı bilgi için; Veteriner İşleri Müdürlüğü Telefon No: 333 13 62, Belediye Mezbahası Telefon No: 315 01 01 aranabilir.”

Kaynak: Haber Merkezi