AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Merkez ilçe  Başkanı Hüseyin  Yıldız, İl Özel İdaresi Başkanı Necdet Karaveli ve bazı Belediye meclis  üyeleri  ile birlikte Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Yer altında bulunan ve müze yapılması planlanan yapıya giren  Çağlayan ve beraberindekiler çalışmalar hakkında proje Müdürü Ömer Bulut'tan bilgi  aldılar.
Çağlayan, Çalışmaların devam ettiği ve Pazartesi gününden itibaren hız kazanacağını ifade etti.

 Proje Müdürü Ömer Bulut ise çalışmaların durmadığını ve belirlenen takvim içinde devam ettiğini söyledi.


 Çağlayan, çalışmaların devam ettiği ve Pazartesi gününden itibaren hız kazanacağını ifade ederek şu bilgileri verdi;

“Burası Lavuar alanı yalanına dönüşmüştü.Daha önceki Belediyeler tarafından burası için proje yarışmaları  düzenlenmiş ancak bir çalıma yapılmamıştı. Artık bu söze gerçek yok. Bu projenin bir an önce bitebilmesi için elimizden neler gelir, neler yapabiliriz, nasıl destek olabiliriz diye firmamızdan bilgi almaya hem de destek olmaya arkadaşlarımızla beraber geldik. Bugün şu anda bulunduğumuz yer lavuar alanının alt kısmı. İki katlı şehir deniyordu. Burada bunu görmüş olduk. Birçok kişinin de burayı görmediğini, fark etmediğini, bilgi sahibi dahi olmadığını buraya gelince fark ettik. Geçmişte çok önceden yapılmış, çok ciddi bir eser. Bu eseri biz hemşerilerimize kazandırmak istiyoruz. Üzerinde bir sürü proje yapılan lavuar alanı artık hayata geçiyor. 


Pazartesi gününden itibaren de daha da jet makineleriyle çalışmalar hız kazanacak. Tarihi bir eser olduğu için  buranın korunması gerekiyor. Korunması için de sudan kurtarılması gerekiyor. Jet makineleriyle zemin iyileştirme çalışmaları yapılacak. Zemin iyileştirme çalışmalarından sonra da üst kısımda  peyzaj çalışmalarına firmamız hızlı bir biçimde başlayacak. Bizler de burayı vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Şu anda bulunduğumuz alanda otopark olma imkanı ihtimali söz konusu değil. O ikinci etap, üçüncü etap için değerlendirilecek bir konu. Şu anda burada  gördüğünüz alan çok önceden ve de çok iyi bir biçimde yapılmış. Buranın gitmesine müsaade edemeyiz. Geçmişin izleri var. Bu geçmişin izlerini geleceğe taşımalıyız. 


"PROJE HAYATA GEÇİYOR"

“Biz de ilk defa buraya giriyoruz. Daha önce gelmediğimiz için üzgünüz. Zonguldak iki katlı şehir derler ye , işte burada onu bir kez daha gördük.Bu proje kekse çok daha önce yapılmış olsaydı. Biliyorsunuz yıllardır Lavuar  yalanı diye konuşuluyordu. Artık bu yalan gerçek oluyor. Daha önceki Belediye başkanlığı döneminde yarışmalar düzenlenmişti. En olan şekliyle firmamız bunu gerçekleştirecek. Biraz gecikmeler yaşandı ama Pazartesi gününden itibaren tekrar makinelerin gelmesi ile birlikte çalışmalar hız kazanacak. En kısa zamanda buranın  vatandaşların hizmetine sunulması için çalışıyoruz”


ÇALIŞMALAR DURMADI

Proje Müdürü Ömer Bulut ise çalışmaların durmadığını ve belirleyen takvim içinde devam ettiğini söyledi;

"İşi  başladığımızda burası  tamamen su ve pislik doluydu. Öncelikle burayı temizleyip içere girilir hale çevirdik. Pazartesi gününden itibaren gelecek yeni iş makineleri ile su  sızıntısını  önlemek için yatılım çalışması yapacağız.Burası tarihi bir eser ve koruma alanını olduğu için projenin uygulanmasında zaman zaman sıkıntılar çıkıyor. Çalışmalar  planlandığı şekilde devam ediyor” dedi.

Muhabir: Ercan Aygün