Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Öztürk, partisi ve teşkilatı hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Öztürk, Alaplı İlçe Başkanı Erol Oktay’ın görevden alınmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Diğer yandan Bayram Bozkurt konusunda iki guruba ayrıldılar diyen Mustafa Öztürk, karalama peşinde değil başarılı olma peşinde emek harcamalıyız dedi. 

“LİDERE SADAKATTEN YOLA ÇIKTIK” 

Alaplı ilçemizde 600 oy aldık diyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Öztürk, pusulalar bizi şaşırttı dedi. Seçim sonucu böyle olunca fatura kesildi ve görevden alma oldu diyen Mustafa Öztürk şunları söyledi ; 

“Alaplı İlçe Başkanımız ile ilgili görevden alma olmuştur. Şöyle ki biz Alaplı ilçemizin belediyesini alacağımızı liderimize beyan ettik ve canla başla çalıştık. Çalışmamızın yanı sıra yüzde yirmi beşle otuz arasında oy alacağımızı ifade ettik. Ancak Alaplı'da istenilmeyen adayı gösterdiğimiz için yani kendilerinin istediği adayı gösterdiğimiz için başarılı olamadık. Bin beş yüz iki bin kişiye miting yapacaksın. Altı yüz oy alacaksın. Böyle bir şeyimiz olamaz. Ayrıca ben zaten kendisiyle görüşmüştüm. İstediğim ekip ekipmanla çalışacağımı bildirmiştim bayrak değişikliğiydi aslında. Ama seçimde böyle bir fatura kesilince mecbur görevden alma oldu. Şimdi il başkanlığında yapılan açıklamaya gelince biz lidere sadakatten ölürüz diye yola çıktık sadakat şerefimizdir diye yola çıktık. Biz kesinlikle ve kesinlikle Cumhur İttifakı aleyhinde bir adım atmamız söz konusu olamaz. Ta ki liderden ikinci bir emir gelene kadar. Dolayısıyla ilçe başkanları toplantısında benim öyle bir söylemde bulunmadım.  Zaten ilçe başkanları bana oy vermiyor. Ilçe başkanları kendi mıntıkasında oy veriyor. Yani çok eksik ve yazık bir yerden gitmiş değerli başkanımız. Hani bunu benim aleyhimde bütün ilçe başkanlığımızı arayıp sorabilirsiniz. Bir gazeteci ağabeyimiz yazmış yalanlayacaktır diye, Ben şu ana kadar Allah'a hamdolsun kimseye bir yalan söylememişimdir. Yalan söyleme ihtiyacı da duymamışımdır. Benim yaşadıklarım, gördüklerim, bildiklerim bana yetiyor. Biz araya bir de yalan sıkıştırmaya gerek yok. Biz siyasetçi değiliz. Biz liderin emrinde lidere bağlı neferleriz. Siyasetçilerle bizi karıştırmayın. Bizim teşkilatımız doğal bir teşkilattır. Bizim teşkilatımız da diğer teşkilatları da asla karşılaştırmayınız. Yani yalan yazıp çizmek yerine,yanlışı yazıp çizmek yerine, keşke birinci ağızdan öğrenseniz de öyle yazılsa daha iyi olur. Demek istediğim, bizim hareketimiz, doğal bir harekettir. Liderimizin emri neyse biz onu yerine getiririz. Onun haricinde bizim bir şey söyleme hakkımız da yoktur. Araştırma hakkımız da yoktur. Sorgulamak zaten haddimize değil. Lider emreder biz yaparız. Alaplı'da milletvekili aday adayı istedik. Bayram Bozkurt’u getirdiler Iki gruba ayrıldılar. Bayram Bozkurtlar'tan milletvekili mi olur? Burada bir milletvekili ağabeyimiz, büyüğümüz, MYK üyemiz çıktı. Murat Kotra’dan milletvekili mi olur? Kimse tanımıyor. Kardeşim bunu genel merkez söylemiş, demiş ki Murat Kotra olacak. Genel merkez demiş ki Bayram Bozkurt ikinci sıra olacak, Özlem Taşkın üçüncüsü olacak. Bunu artık sorgulama yetkimiz yok. Bize düşen çalışmak. Biz artık bu vekil adaylarımızı nasıl çıkartırız ? Bunun peşine düşeceğiz. Karalama peşinde değil. Nasıl başarılı oluruz gece gündüz nasıl çalışır da vekil çıkarsa onun peşine düştük.” İfadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz