MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk Merkez İlçe hariç diğer ilçe kongrelerinin tamamladıklarını söyledi. Kongrelerin birlik ve beraberlik içinde geçtiğini belirten Mustafa Öztürk Merkez İlçe Kongresi hariç diğer kongreleri tamamladıklarını, İl Kongresini ise 23 Eylül olarak planladıklarını söyledi.
Başkan Öztürk kongreler hakkında bilgi vererek şunları  söyledi: "Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilçe kongrelerini Perşembe günü gerçekleştireceğimiz Merkez İlçe Kongresi ile birlikte tamamlayacağız. Devrek'te ilçe başkanlığına Tanju Dökme, Gökçbey'de Kenan Öztürk, Çaycuma'da Mustafa Kaplan, Kilimli'de Vedat Savaş ile devam ediyoruz. Kozlu'la Atilla Karali, Ereğli'de Rahman Demirtürk, Alaplı'da Erol Oktay başkanımızla devam ediyoruz. Perşembe günü ise Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde bayrak değişikliği yapacağız ve Çağatay İpekçi tek liste halinde kongreye girecek" dedi.
MHP İL KONGRESİ 23 EYLÜL OLARAK PLANLANIYOR
Mustafa Öztürk İl Kongre tarihini ise 23 Eylül 2023 olarak planladıklarını, Genel Merkezin onayını beklediklerini ifade ederek şunları söyledi: "İnşallah 23 Eylül 2023 tarihi olarak tahmin ediyorum, Genel Merkezimizin emirleri ve talimatları doğrultusunda İl Başkanlığı'mızın kongresini yapmayı planlıyoruz" dedi.
"KONGRELERİMİZ SULH İÇİNDE GEÇTİ, GEÇECEK"
Başkan Öztürk, "Kongrelerimizin hepsini tek liste ve sulh içinde yapmayı planladık ve bunu başardık.  İnşallah İl Kongresimizi de sulh içinde, birlik beraberlik ve kardeşlik içinde yapacağımızı düşünüyorum.
Bu bağlamta tüm teşkilatlarımız tektir, birdir. Benim konuştuğum, onların konuştuğudur. Hepsine bundan dolayı teşekkür ediyorum. Aramızda bir fikir ayrılığı olmadan Allah'ın izni ile kongrelerimizi tamamlayıp, kurultaya doğru gideceğiz inşallah" dedi.
"BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLADIK, KIRGINLARI DA ARAMIZA ALACAĞIZ"
Başkan Mustafa Öztürk, "Ben İl Başkanı olurken liderimiz Devlet Bahçeli'nin emri vardı. Sıkmadığınız eli bırakmayın. O doğrultuda bizlerde herkese ulaştık. Gönlü bizimle olupta halen daha kırgın olanlar var. Onları da yanımıza alacağız ve benimseyeceğiz. Bu doğrultuda ilerledik ve meyvesini aldık. Biz önceki dönemlerde 8-10 kişi toplantılar yapardık. Şimdi ise çok daha büyük katılımlar sağlıyoruz. Bu bizim için çok değerli. Biz de bir rant yok, bir menfaat yok.  Allah'a şükürler olsun biz dava için, Zonguldak için Türkiye için uğraşan nefherleriz. Bu nedenle etrafımız ve çevremiz güzel insanlarla doldu. Daha da devam edecek. Biz bu işi başaracağız. Çünkü liderimiz Devlet Bahçeli'ye söz verdik" dedi.
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz