Zonguldak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Etkinliklere Zonguldak protokolünden çok sayıda isim katılım sağladı. AK Parti ve MHP kanadının da katıldığı etkinliklerde AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın ve MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk'ün uzaklığı dikkatleri üzerine çekti. 

SEÇİM SÜRECİNDE "NİFAK TOHUMLARI EKMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ" DENİLMİŞTİ

31 Mart Yerel Seçimleri'nden önce AK Parti ve MHP kanadı Zonguldak'ta ittifak sağlamış, oluşturulan ittifakta ilk günden itibaren ciddi boyutta kırılmalar yaşanmıştı. Zonguldak basınının her fırsatta dile getirdiği kırılmalara MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, "Aramıza kimsenin girmesine izin vermeyeceğiz, aramıza nifak tohumları ektirmeyeceğiz" demişti.

İttifak sürecini oldukça kötü yöneten Mustafa Öztürk'ün, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ile etkinliklerde uzak kalması, ikilinin birbirine soğuk tavırlar sergilemesi halk ve partililer tarafından da ilginç karşılandı. 

"YARIN SEÇİM OLSA AK PARTİ'NİN ZONGULDAK'TA İŞİ ZOR"

Öztürk ve Çağlayan'ın soğukluğunu hisseden seçmenler, ittifak sürecinde aralarında nifak tohumları serptirmeyeceğini ısrarla vurgulayan iki partinin Zonguldak'ta bu gidişle işinin zor olduğunu ifade etti. Seçimlerde ittifakı destekleyen MHP'li bir seçmen ise "yarın seçim olsa AK Parti'nin Zonguldak'ta işi zor. Belli ki arada büyük sıkıntılar var. Başkanın duruşuna göre, bizden daha onlara destek gitmez" diyerek soğukluğu yorumladı.

Muhabir: Metin Özden