Zonguldak'ta 2024- 2025 futbol sezonu bugün oynanan U16 Ligi maçları ile start aldı. Zonguldakspor’lu futbolcular rakibi karşısında ilk maçta aldıkları galibiyeti geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden alt yapı antrenörü Muhammet Şaffak’a armağan ettiler.

Zonguldak'ta 3 ay süren futbol özlemi sona erdi. 2024 2025 futbol sezonu bugün oynanan U16 Ligi maçları ile başladı. Merkez grubunda yer alan Zonguldakspor ile Çatalağzı Demirspor takımları sezonun ilk maçında  Fener sentetik sahasında karşı karşıya geldi.  Göreve yeni getirilen Serdar Yılmaz Başkanlığındaki İl Hakem Kurulu  hakem atamalarını yaptı.Bu karşılaşmayı Atakan Karakayış, Atakan Pamuk, Emir Yüksel hakem  üçlüsü yönetti.
ZONGULDAK FARKLI KAZANDI
 Fener sentetik sahada saat 14.00’de oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Zonguldakspor U16 takımı ilk dakikalarda bulduğu golle 1-0 önde geçti. İlk yarıda takımların çabaları sonucu değiştirmeyince Zonguldakspor’lu oyuncular soyunma odasına  1-0 önde girdiler.

İkinci yarına oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Yavru Elmaslar, peş peşe 4 gol daha bularak  rakibini 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek sezona galibiyetle başladılar.

GALİYETİ MUHAMMET ŞAFFAK’A ARMAĞAN ETTİLER
Zonguldakspor’da alt yapıya yıllardır hizmet eden   Antrenör Muhammet Şaffak, geçtiğimiz aylarda geçirdiği kalp krizi sonrası  genç yaşta hayatını kaybetmişti. 
Yönetim kurulu alt yapının başına Muhammet Şaffak’ın yerine  Metin Aydın’ı getirdi.
Kırmızı- Lacivertli gençler Metin Aydın idaresinde çıktıkları ilk maçı 5-0 gibi farklı bir skorla  kazanarak güzel bir başlangıç yaptılar.
Futbolcular, üzerlerinde  büyük  emeği olan, küçük yaşlardan beri  kendileri ile ilgilenen ve yetiştiren  Muhammet Şaffak hocalarını unutmadılar. Galibiyeti ona armağan ettiler.
ŞAFFAK’TAN DEVRALDIĞI BAYRAĞI EN İYİ ŞEKİLDE TAŞIYACAKLAR
Hayatını kaybeden Muhammet Şaffak’ın yerine takımın başına getirilen Metin Aydın, geçmişte yine alt yapıla  görev yapmıştı. Kısa bir ayrılığın ardından  geri dönen Metin Aydın, hedeflerinin Muhammet Şaffak’ın emanetlerini ey iyi yerlere getirmek ve   alt yapı oyuncuların içinden A takıma oyuncu kazandırmak olduğunu  ifade eti. Aydın almış oldukları galibiyetten dolayı  oyuncuları tebrik etti. Metin Aydın, iyi bir futbolcu yetiştirmenin yanı sıra  topluma faydalı, ahlaklı  Zonguldakspor camiasını en iyi şekilde temsil edecek gençler yetiştirmek temel ilkeleri arasında  olduğunu belirterek Muhammet Şaffak hocayı bir kez daha rahmetle andı.

Muhabir: Ercan Aygün