Zonguldak’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
Merkez ve ilçelerde düzenlenen etkinlikler büyük memnuniyet ile karşılanırken, Karadeniz Ereğli’de yaşanan Muhtarlar Günü kutlama programı tam bir skandal oldu. 

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde Ali’nin Yeri olarak bilinen tesiste Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Ayrilmez ile Yalı Boyu Yönetim Kurulu Üyesi olan Celal Zeybek’in organize ettiği Kahvaltılı programa davet edilen Yalı Boyu Köylerinin 9 Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan Alar davete icabet ederken, muhtarların sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek için ise Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, İlçe Başkanı Mücahit Andiç, Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Engin, Ali Kemal Karaca, Ahmet Eyrilmez, Ak Partinin Yönetim kurulundan 4-5 isimin katılım sağladığı öğrenildi. 

Ak Parti heyetinin organize ettiği ve muhtarların ağırlandığı kahvaltı programında hesabın muhtarlara kalması ise eleştiri konusu oldu. 

“ŞAKA DEĞİL GERÇEK! “ 

 Edinilen bilgiye göre, 9 muhtarı kahvaltıya davet eden Ak Parti kanadı, yapılan kahvaltının yaklaşık 7 bin TL tutan ücretini misafir ettikleri Yalı Boyu Köylerinin 9 muhtarına ödetti. Kahvaltı bitiminde 9 muhtarın herbiri 750’şer TL’yi kahvaltı parası olarak mekancıya ödemek zorunda kaldı. 

Yaşanan olayın ardından büyük tepki çeken Ak Parti heyeti “davet ettiler, kendi yedikleri içtiklerini de ödemediler” yorumlarına maruz kaldı. 

Konu ile ilgili Ak Parti kanadından yapılacak açıklama ise merakla bekleniyor. 


 

Kaynak: Haber Merkezi