Zonguldak'tan TTK'ya 1500 kişinin kurası çekilmiş ancak mükerrer isimler çıkması tartışmalara sebep olmuştu.
Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran İl Başkanı Mustafa Çağlayan, kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

TTK kura çekiminin ardından şu an için yasal olmayan hiçbir işlemin olmadığını belirten İl Başkanı Mustafa Çağlayan şunları söyledi:

"HİÇ KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK"

TTK’ya alınması planlanan 2000 işçinin 1500’ü için kura çekimi gerçekleştirildi. Süreci takip ediyoruz. Hiç kimse mağdur olmayacak. Bundan herkesin emin olması gerekiyor.

"VATANDAŞLARIMIZ ZATEN TTK'YA MÜRACAATLARINI YAPIYOR"

Başvurularını arkadaşlarımız yapıyor.  Mükerrer isimlerde bir takım işte ilk ilan edilen ile son ilan edilen arasında farklılar var deniyor. Bunu noter almış, numaraları yazmış. Çekilişte çıkmış. Örneğin; Ahmet Hüseyinoğlu, TC’si de belli. Herhangi bir sıkıntı varsa zaten vatandaşlarımız TTK’ya müracaatlarını yapıyorlar, hiçbir şekilde mağduriyet yaşamayacaklar. Kurumlar çalışmalarını yapıyorlar. İlgili arkadaşlarımız da açıklamalarını mutlaka yapacaklardır.
Kuradan ismi çıkan arkadaşlarımıza hayırlı olsun temennisinde bulunuyoruz. Rabbim kazasız-belasız çalışmayı nasip etsin. Ülkemize güç veren TTK’da verimli çalışma noktasında İnşallah destek olurlar.
TTK kura çekiminin ardından şuan için yasal olmayan hiçbir işlem yok. Fakat varsa görülen başvurularını yapacaklar. Kurumlarda o doğrultuda çalışmalarını yapacaklar. Bu hususta bizlerin herhangi bir şekilde daha neticesini bilmeden, ne olup-bittiğini bilmeden bir takım açıklamaların yapıldığını görüyoruz. Kurumlar çalışıyor ve bize şu ana kadar bize hiçbir yasal olmayan hiçbir olmadığı yönünde bilgi verdiler.
Geçmişte işe dönüş davaları açılarak bu arkadaşlarımız işlerine başlamıştı. Şimdi iş ve işleyişe bakacağız. Bakanlığımız hiç kimseyi mağdur etmez” dedi.

Kaynak: Ercan Demir