Geçtiğimiz sezon TFF 2. Lig'de müadele eden Zonguldak Kömürpor’a deplasman ulaşımlarını sağlamak için dönemin Belediye Başkanı AK Partili  Ömer Selim Alan tarafından otobüs tahsis edilmişti.
31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı  Tahsin Erdem göreve seçildi. Tahsin Erdem tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek takım otobüsünü geri çekmişti.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan  CHP İl Başkanı Devrem Dural ve Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e çağrıda bulunarak takım otobüsünün yeniden Zonguldak Kömürspor’a tahsis etmeleri çağrısında bulundu.
"TOP ÇEVİRMEYİN  GEREĞİNİ YAPIN"
Başkan Mustafa Çağlayan konuyla ilgili şunları söyledi;

"CHP İl Başkanı Sayın Devrim Dural,bu konuda bize cevap vermiş. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı biraz top çevirmiş. Konu futbolla ilgili olunca demek ki top çevirmeyi düşünmüş. Bizim çağrımız şudur;

Bakın Ankara Nazilli maçı oynandıktan sonra Zonguldak'ta bir gündem oluştu.Bir yürüyüş yapıldı. O yürüyüşte bizler de vardık. Ama en ön sıralarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurmayları vardı. Üç kuruş faydaları olmadı. O gün otuz milyonluk şov yaptılar. Biz diyoruz ki o günkü açıklamalarınıza dönün, bakın. 

"Elimizden gelen her şeyi yapacağız, destek olacağız" dediniz. Şimdi iş sizde.  Zonguldak Kömürspor'un otobüsünü altından çekip aldınız.

Kıymetli il başkanı, bana cevap vereceğinize gereğini yapın.Top çevireceğinize, belediye başkanınızı alın milletvekille, genel başkan yardımcınızla birlikte deyin ki biz yürüdük, sokakta bağırdık, çağırdık. Gereğini de yapmamız lazım.

Bu otobüsü Zonguldakspor'a tekrar verin. Bizim sizlerden beklentimiz bu. Bunun üzerinden siyaset üretmeye gerek yok. Zonguldak Kömürspor ortak bir sevdamızsa eğer siz üzerinize düşeni yapın, biz de üzerimize düşeni yapalım."

Kömürspor otobüsü! Makale: Kömürspor otobüsü!

Muhabir: Ercan Aygün