Zonguldak KÖMÜRSPOR’UN aslında bir otobüsü yok. Geçtiğimiz yıllarda kiralanmış bir tane. Önceki dönem belediye başkanı Selim Alan zamanında kirası belediye tarafından ödenmiş. Elbette kentin tek profesyonel takımına yerel yönetim yardım eder. Eğer büyükşehir olsak ve sekiz dokuz takım olsa hepsine birden yardım etmek İMKANSIZ olurdu.
 Küçük kentlerin kaderidir birilerine muhtaç olmak. Gerçi günümüzde büyük şehirlerde aynı dertlerle muzdarip. Nerede şampiyon olmuş BURSA SPOR? Nerede DENİZLİ SPOR? Ve daha bir çok örnek verilebilecek kentler ve takımlar !
 Son günlerde her yerde ZONGULDAK Sporlu taraftarın sorduğu şu soruyu artık burada paylaşmak zorunda kaldım. Elbette taraftar olanlar çok rasyonel çok ölçülü beklentide olmayabilirler. Her taraftar takımının şampiyon olmasını, büyük ve güçlü kadrolar kurmasını hatta REAL MADRİD ten bile başarılı olmasını bekler. Buna saygı duymak gerekir AŞK insanın gözünü kör eder. Bu asgari ücretli birinin “ evlenmeyi hayal etmesi “ kadar SIRA DIŞI bir beklenti olabilir.
 Dilim döndüğünde kentin kaynaklarını, belediyelerin mali durumunu hatta artık SGK BORÇLARI yüzünden yerel yönetimlerin hepten elinin kolunun bağlanacağını anlatmaya çalışıyorum ama az önce yazdım gerçekçiliğin taraftarlıkla bağdaşan tarafı çok azdır.
 Bende bunca EKONOMİK dertlerin bulunduğu günümüz şartlarında SPORLA ilgili yazı yazmaya fırsat bulamıyorum. Fakat kent küçük ve herkes birbirini tanıyor. Benimde taraftarı olduğum takımın taraftarları gördükleri her yerde az önceki sıkıntıları soruyorlar; “ Kömürspor ne olacak, Otobüs geri mi verilecek, belediye sahip çıkacak mı, transferler ne zaman yapılacak, siyasiler takıma niye sahip çıkmıyor, şehrin ileri gelenleri ve büyük ilçelerden destek alabilir miyiz” gibi yanıtını benim de merak ettiğim konular üzerine …
 Ben yakın zamanda sayın başkan Tahsin Erdem’e ve değerli meclis üyelerine bu konuları soracağım. Ben bu isimlerin ellerinden gelen desteği vereceğine zaten inanıyorum. Hangi partiden olursa olsun diğer meclis üyelerinin de kentin takımına verilecek desteğe karşı çıkacağını düşünmüyorum.
Kentlerin bazı değerleri vardır ve o kentlere anlam kazandıran, lokomotif görevi ifa eden bu unsurlar genelde spor kulüpleridir. Erzurum da DADAŞLAR İÇİN Erzurum spor, Efsanedir ve vazgeçilmezdir. Trabzon da BORDO MAVİ aşktır ve neredeyse tek heyecanlarıdır. HATAY da HATAY SPOR artık onların gelecek umutlarıdır. Ve daha niceleri vardır bir çırpıda aklımıza gelmeyen.
  Son günlerde insanlar çok sıkılmış ekonomik olarak çok daralmış durumdalar. Sporun biraz bu kaotik havayı dağıtma şansı var. Eğer onda da hüsrana uğrarsalar, bu kez AYA otoban yol yapıyoruz dediğinizde sizi alkışlayacak o büyük kitleyi göremeyebilirsiniz.  Yada YERLİ ve MİLLİ hikayeleriniz eskisi kadar çekici gelmeyebilir bazı arkadaşlara!