Kozlu Belediyesi’nin İller Bankası’ndan gelen payının kesilmesine ilişkin açıklama yapan Başkan Çağlayan, CHP’nin anket yaptık birinci partiyiz açıklamalarına da yanıt verdi. 
TTK’nın özelleştirilmesi ve İl Özel Idaresi’ne yapılan alımlar ile ilgili de konuşan başkan Çağlayan CHP’lilere sert yanıt verdi. 

“BECERİKSİZLİKLERİNİ KILIFLANDIRIYORLAR” 

Kozlu Belediyesi’nin İller Bankası’ndan gelen payından 7 milyon lira kesilmesine ilişkin eleştirilere yanıt veren İl Başkanı Mustafa Çağlayan açıklamasında; 

“Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin klasikleşen ağlama politikalarıdır. Artık biraz değiştirmeleri lazım, engelleniyoruz diye başlıyorlar para kesiliyor diye bitiriyorlar. Yapmadıkları bir iş olduğunda da bizi cezalandırıyorlar diyorlar. Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler herkesi kandırmak için bunları yapıyor. İller Bankası tarafından kesinti var dediler fakat bizim elimizdeki veriler aynı şeyi söylemiyor. 2023’de gerçekleşen gelir 422 Milyon 824 Bin lira, 2024’de ise 946 Milyon 700 Bin lira yani İller Bankası’ndan CHP’li Belediyeler de dahil olmak üzere %116 artırılmıştır. Vatandaşın sırtına binerek %300’de su gelirlerinden artırılmıştır. 
Bizi cezalandırıyorlar, engelliyorlar, borcumuz var, borçlarını ödüyoruz gibi sözler gerçeği yansıtmıyor. Yapamadıkları yapmayacakları ya da niyetleri olmayan hizmetlerin kılıfını uydurmaya çalışıyorlar. Bunun doğru olmadığı kendi belediyelerinin sitesinde var. Bizim zamanımızda tahsilat arttırılmış, ama kendileri tahsilatta %10 geriye gideceklerini açıklıyorlar. Beceriksizliğin ilanıdır. Beceriksizliklerini herhangi bir kılıfın altında milletimizi kandırmak için kullanmasınlar. Durum tamamen veri ve rakamlar ile bundan ibarettir” ifadelerine yer verdi. 

“ANKET OYUNLARI İLE BİR YERE VARAMAZLAR” 

CHP’liler anket açıkladı, şu an da CHP birinci, Ak Parti ikinci sırada oy kaybı yaşandı mı sorusu üzerine Başkan Çağlayan, kararı milletimiz verecektir dedi. 
Anket oyunlarına gerek yok diyen Başkan Çağlayan açıklamasında ; 
“ anketi muhtemelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde yapmışlar. Öyle tahmin ediyorum. Seçim zamanı belli olacak, vatandaşımız tercihini seçim zamanı kullanacak. CHP kurmayları yalan konuşmayı sever. Farklı göstermeyi, bahane üretmeyi severler. Anket oyunları ile bir yere varamazlar. Ülkenin 4 bir yanındaki bütün eserleri Ak Parti yaptı. Milletimizin desteği ile de yapmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi. 

“CAMLARINIZI TEMİZLEYİN” 

TTK’nın özelleştirilmesine dair CHP kanadından yapılan eleştirilere yanıt veren Çağlayan, kendileri mecliste haykırıyor dedi. 
Kendi kirli camlarınızı temizleyin Mustafa Çağlayan açıklamasında; 

“Bir milletvekili geliyor buraya TTK özelleştiriliyor der, ortaya atar bunu savunur diğer vekiller peşine gider. Her konuda bunlar bunu adet haline getirdiler. Sonra da Zonguldak adına biz bunları yapıyoruz derler. Kendi vekilleri partileri adına kömürden çıkılması gerekiyor diye mecliste konuşma yaparlar. Git gel yaşayan unutulacağını zannedip vatandaşı kandırmaya yönelik açıklama yapıyorlar. CHP’nin kurmayları kendi camları pis olduğu ve kirli camlardan dışarı baktıkları için, herkesi kirli görüyorlar. Oysa bilmiyorlar kendi camları kirli, önce kendi camınızı temizleyin” ifadelerine yer verdi. 

“TORPİL YOK SINAV VAR” 

İl Özel idaresine alınan 30 personel alımında torpil yapıldı iddialarına yanıt veren Başkan Çağlayan, güzel hizmetler yapılacak dedi. 
İl Başkanı Çağlayan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; 
" Özel idaresine personel alımı idareler tarafından gerçekleştirilmiştir. Sınavlar yapılmış, sorular sorulmuş. Bunların akabinde de 100 puan alanlar üzerinde alım yapılmıştır. Alınan arkadaşlarımıza Zonguldak adına daha iyi hizmetler yapabilmeleri için başarılar diliyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özel İdare çok önemli bir yer. Köylerimize hizmet götürüyor, hizmet veriyor. Kazasız, belasız çalışmalar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Daha çok hizmet yapabilmeyi Rabb'im onlara da nasip eylesin" ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz