Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, KANAL Z ekranlarında canlı olarak yayınlanan "Bugünden Yarına" programında, gündemle ilgili çarpıcı ve önemli açıklamalarda bulundu. Alan, programın moderatörlüğünü yapan Neriman Dengiz’in “Siz göreve geldiğinizden itibaren Zonguldak’ta son yıllarda neler değişti?” sorusunu yanıtladı.

Ömer Selim Alan, kendisine yöneltilen soruyu tek tek projelerle yanıtladı. Alan’ın açıklaması şu şekilde;

“Biz göreve geldiğimizde problemli bir belediye aldık. Biz problemleri, yaşanan sıkıntıları biliyorduk. Çalışmalarımızı ona göre hazırladık ve vatandaşa sunduk. Kazanan “Zonguldak olacak” dedik. Bizim de eksik kaldığımız yerler de var keşke şunu da yapsaydık dediğimiz şeyler de var. 

SAHİL PROJESİ

Sahil Liman Yolu, biz görevi devraldığımızda limanımızın, sahilimizin durumu kötü haldeydi. Biz de burayı vatandaşımızın 7’den 70’e daha kaliteli nasıl vakit geçirebileceği gibi düşünmeye başladık. Çevre Bakanımız Murat Kurum’dan Allah razı olsun. Kendisinin şehrimizde çok emeği var. TOKİ vasıtasıyla devletimize, belediyenin kasasından bir kuruş çıkarmadan Sahil Projesi’ni yaptırmaya başladık. 
Işıklandırmalar konusunda eksiğimiz var sahilde. Bu konuyla alakalı esnaflarımız ve halkımız bizden talepte bulunuyor. Bu eksiklerimizi de tamamlayacağız. 

UZUN MEHMET CAMİİ VE PARKI

Uzun Mehmet Camii’nin eski haliyle yeni hali hakkında pek fazla bir şey söylemeye gerek yok. Tüm vatandaşlarımızın bu projeden oldukça memnun olduğunu düşünüyorum. Bu projeye karşı duran vatandaşlarımız şimdi gelip bizden helallik istiyor. Bu işin baş mimarı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Burası tabii ki sadece bir camii değil, orası bir yaşam alanı…

ELMAS PARK

Elmas Park bizim için çok önemli. Vatandaşımız eski ve yeni görüntüyü çok net hatırlıyor. Burası malumunuz 2 defa ihaleye çıktı ama satılamadı. Biz burayı bakanlığımıza sattık. Zonguldak’ın teknik anlamda mimarı açıdan en kapsamlı binasını yaptık. Burayı da Emlak Konut vasıtasıyla yaptık, bakanımız da bizi kırmadı. 

KARAELMAS-1 KAVŞAĞI
Bu çevre yolunun yapılacağı belliydi. Daha önce bu şehri yönetenler herhangi bir hazırlıklar yapmamış ne yazık ki… İstenildi ki bunlar daha önce yapılsın, planlansın. Oradaki peyzajına kadar ve ışıklandırmasına kadar Zonguldak Belediyesi olarak yaptık. Işıklandırmaları Milli Egemenlik Caddesi’ne kadar yapacağız. Bizim insanımız bunu hak ediyor. 

DERE ISLAH PROJESİ
Birinci etabını bitirdik, ikinci etabına başlayacağız. Şu an sırf daha önceki arkadaşlar bu ödevleri yapmadığı için biz 15 yıl geriden geliyoruz. Dere ıslahının ne kadar önemli olduğunu komşularımızda yaşanan sel afetlerinden anlamış olduk. Fevkani Köprüsü’nün yıkımından sonra inşallah bir dahaki etabını senenin sonunda tamamlamış oluruz. Keşke bunları da bizden önceki arkadaşlarımız yapmış olsaydık. 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ 

Engelsiz Yaşam Merkezi bizi heyecanlandıran bir proje. Engelli bireylerimizle ve ailelerle çok vakit geçirdiğim için onları iyi anlayan birisiyim. O yüzden biz engelli bireyler için çok düşündük. Acaba efektif olur mu işlevsel olur mu diye de düşündük. İnanın şimdi diyoruz ki keşke daha büyüğünü yapsaydık. Aileler, bireyleri beklerken vakit geçirebiliyor. 

FENER ÇAY BAHÇESİ

Burası bizim çocukluğumuz geçtiği, büyüdüğümüz yer. Ben eşimle tanıştığım zaman burada otururduk. Burası 13-14 senedir atıl vaziyette duruyordu. TTK’nın bölgesiydi, TTK Genel Müdürümüz de bize verdi, teşekkür ediyoruz. Zonguldak Belediyesi’nin kazandığı ilk sosyal tesis burası. Burada çay ücretleri, diğer içeceklerin fiyatları olsun piyasanın çok çok altında. Kar amacı gütmüyoruz. 

AŞIK VEYSEL KÜLTÜR MERKEZİ

Aşık Veysel Kültür Merkezi de Zonguldak’ın kazandığı 2. sosyal tesis oldu. Burası da çok kapsamlı bir tesis. Nikah, koro, konser, tiyatro gibi etkinlikler burada değerlendirilecek. İnşallah bu alanları arttıracağız. 

HAYVAN BAKIM TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Burası biz göreve gelene kadar İl Özel İdare tarafından yönetiliyordu. Ama ne yazık ki bizden önceki arkadaşlarımız çoğu şeyden olduğu gibi bu görevden de kaçmışlar. Biz burayı İl Özel İdare’den devraldık. Gerçekten büyük yatırım yaptık. Hayvanlarımızın orada alttan ısıtmalı bir sistemi var. Muazzam, normların üzerinde bir barınağa sahibimiz. 

ULUTAN BARAJI JENERATÖRÜ

Önceden elektrik gittiği zaman su da gidiyordu. Biz de Zonguldak Belediyesi olarak 2 jeneratörü baraja tahsis ettik. Bizim baraja 200 bin insana katkımız oldu. Murat Kurum yine bize bu konuda çok yardımcı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. 

BEYAZ MASA VE ÇAĞRI MERKEZİ

Secaatin Gonca beyin yaptığı en önemli hizmetlerden biriydi ancak ne yazık ki göreve gelen diğer arkadaşlar bunu durdurdu. 32 bin tane görev oluşturuldu 28 bin tanesini tamamladık. Ben gün içerisinde boş olduğumuzda 8-10 arkadaşımızı arayıp talepleri var mı, konuyla ilgili problemleri giderilmiş mi ilgileniyorum. 

SU FATURA ÖDEME VE DOLUM NOKTASI

Biz göreve geldiğimizde insanımız otomatik ödeme fatura talimatı veremiyordu. Yaptığımız en büyük devrimlerden bir tanesi de bu. Vatandaşımız su yüklemesi yapmak istiyor. Öğrencilerimiz daha çok kartlı su kullanmayı tercih ediyor. Onları ve vatandaşımızı rahatlatmak için bu projeyi gerçekleştirdik.

Kaynak: Ersin Çorbacı