Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesi Kandilli Beldesi'nde yıllardır çürümeye terk edilmiş halde bulunan Armutçuk Ortaokulu yanındaki kapalı spor salonu konusunda nihai karara varıldı.
Bozkurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada konuyla bizzat ilgilendiğini ifade ederek, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüşmeler doğrultusunda konunun çözüme kavuştuğunu ifade etti.
Saffet Bozkurt'un açıklaması şu şekilde;
"Geçtiğimiz haftalarda Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ile bizzat görüştüğümüz ve dosyasını teslim ettiğimiz yıllardır bir çile haline gelen Kandilli spor salonu  ile ilgili Spor Toto Teşkilat başkanlığı ve Zonguldak İl Gençlik Spor Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile yakın zamanda yapım çalışmalarına başlanacaktır.
Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak'a ve Spor Toto Genel Müdürü Sayın Dr. Mehmet Ata Öztürk'e teşekkür ediyorum. Kandilli Beldemize hayırlı uğurlu olsun inşallah."
AK Parti Milletvekili Saffet Bozkurt'un "müjde" adı altında verdiği kapalı spor salonunun yenileneceği konusu sosyal medyada tartışma konusu oldu.
Bozkurt'un paylaşımının ardından,  vatandaşlar tarafından sosyal medya hesaplarından  yapılan paylaşımda, TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ve milletvekili aday adaylarından Dilan Güngör'ün konuya el atarak çözüme kavuşturdukları ifade edildi.
Zonguldak ve Karadeniz Ereğli kamuoyunda kapalı spor salonunun yıkımı ve yenilenmesi projesini kimin çözüme kavuşturduğu böylelikle akıllarda soru işareti oluştururken bir grup vatandaş ise "Onlar çözdü, Saffet Bozkurt üstüne kondu" diyerek tepki gösterdi.
Milletvekili Saffet Bozkurt’un, yapmadığı bir icraatı “yapmış gibi” gösterdiğine ilişkin iddialar karşısında açıklama yapması bekleniyor.

(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Oğulcan Öz