Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu,  Orköy Şube Müdürü, Ulus İşletme Müdürü,  Müdür Yardımcısı,köy muhtarları, kooperatif başkanlarının katıldığı toplantıda Bölge Müdürü  Faruk Bayraktaroğu açılış konuşmasında  geçmiş yıllarda verilen tüm kredi çeşitlerini, ünite ve parasal miktarlarını belirterek köylülerin yanında olduklarını ve artan miktarlarda da olmaya devam edeceklerini belirtti.
Bayraktaroğlu,
Hedeflerinin Bakanlık ve Genel Müdürlüğün destekleri ile önümüzdeki 5 yıl içinde girmedik orman köyü, ulaşılmadık  orman köylüsü kalmaması olduğunu  dile  getirdi.
Bölge Müdürü  Faruk Bayraktaroğu şunları söyledi;


"Anayasamızın 170. maddesi gereğince orman köylümüzü desteklemek ve yerinde kalkındırmak orman  teşkilatımızın görevidir. Orman köylümüzün memnuniyetinin, Orköy desteklerinin amacına ulaştığının en önemli göstergesidir.

Orman köylüsünün her geçen gün daha çok yanındayız. Bu minvalde  orman bakım çalışmaları sezonu boyunca kırsalda yaşamını sürdüren orman köylülerimizin daha sağlıklı bir ortamda barınabilmesi için ormancılık faaliyetlerine  katkı sağlamak amacıyla “Çekme Karavan Projesi”ni hayata geçiriyoruz Bu yıl 4 ailemizi bu projeden faydalsndiracagız. 2025 yılında ise çok daha fazla ailemiz bu projemizden faydalanacaktır " dedi.

Ulus Kaymakamı  Fırat Kadiroğlu ise orman ve orman köylüsünün her daim yanında olan orman teşkilatı çalışanlarına teşekkür etti.

Firma yetkililerin yaptığı sunum ve soruların cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.
 

Kaynak: Haber Merkezi