Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın istifa eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız’ı muhalefete yedirmem açıklamasına yanıt verdi. 

AKB Parti Merkez İlçe’de devam eden kongre sürecine ve eski Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız’a ilişkin açıklama yapan Zaimoğlu, Zonguldak paydasını işaret etti. 

“ZONGULDAK İÇİN GÜZEL İŞLER YAPMAMIYIZ” 

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nda kongre sürecinin devam ettiğini belirten Osman Zaimoğlu, karşısında güçlü ve donanımlı bir rakip istediğini belirtti. Zonguldak çatısı altında birlikte güzel işler başalım diyen Zaimoğlu yaptığı açıklamada; 

“Başka bir siyasi partinin kongre sürecine isim konusunda yorum yapmam doğru olmaz. Ama CHP İlçe Başkanı olarak yerelde olan Ak Parti Merkez İlçe Başkanı’nın kuvvetli ve donanımlı bir isim olmasını arzu ederim. Siyasette rekabet başarıyı ve hizmeti getirir. Bu yüzden sahayı ve sorunları bilen, hizmet yapabilecek bir isim olursa bu bizim için çok güzel olur. Bizde bu sayede motive oluruz. Asıl olan Zonguldak’ın menfaati, biz yerelde iktidar oluruz kendileri muhalefet olur. Güzel bir çekişme olur. Sonuçta hizmet olarak bu şehre geri döner. Önceki dönem ilçe başkanının aday olmaması kendi iradesidir. Siyaseten Ak Parti’nin Zonguldak’ta bir başarısı mı var ki Merkez Ilçe’de olsun. Tulum olmuşlar. Halk sandığa gömmüş yerle bir olmuşlar. Başarılı bir ilçe bir il yokki, başarılı olan CHP Merkez İlçe var. CHP Zonguldak İl Başkanlığı var. Bunu halk görüyor ve biliyor. Ben istiyorum ki merkezde ki tüm ilçe başkanları bilgili birikimli ve donanımlı olsun. Zonguldak’ta bizimle beraber sosyal yönden güzel hizmetler yapabilelim. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilelim. Hizmet için Ankara, İstanbul, daireler, köyler gidelim beraber çalışmalar yapalım. Zonguldak hizmete muhtaç, ötekileştirilmiş bir şehir, hakkı teslim edilmemiş bir şehir. Zonguldak halkı hizmet noktasında mevcut Ak Parti iktidarında cezalandırılmıştır. Bizim bunu aşmamız lazım, siyasi hamasi yollarla ile Zonguldak çatısı altında buluşalım demekten ziyade bunu eyleme ve hizmete dönüştürelim. Bu konuda samimi olan arkadaşlarımız gelsinler Zonguldak için güzel işler başaralım. Kayseri, Bursa, Gaziantep, Malatya bu tarz iller bunu başarmış biz neden başaramayalım. Asıl olan Zonguldak biz bu şehrin hizmet alması için herkes ile yol yürürüz. Bu millet fazlası ile hizmeti hak ediyor” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz