Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın Kanal Z'de katıldığı “Günün Konusu” canlı yayın programında kendisine yönelik yapılan eleştirilerine sert yanıt verdi. 

“DEVLET MAKAMLARINA SAYGI DUYUN!” 

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci’nin İl Genel Meclisi ziyaretinde Meclis Başkanı Necdet Karaveli’nin koltuğuna oturması siyasi gerilim yaratmaya devam ediyor. 
"Devletin makamına kimse oturamaz" diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu açıklamasında şunları söyledi ; 

Siyasette şu an gördüğüm bir şey var; Devletin makamına gelen kişiler her türlü görevde bulunabilir. Ancak burada bir gerçeği görmek gerekiyor. Eğer AKP Genel Başkan Yardımcısı koltuğuna oturuyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkan yardımcısı da bu koltuğa oturabilir. Devletin temsilcileri siyasi partilerden bağımsız olarak hareket etmelidir.
Bu nedenle siyasi partilerin birbirine olan bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. Doğruyu görmek ve yanlışları kabul etmek önemlidir. Siyasi partilerin genel başkanları ve il başkanları, devletin makamlarına saygı duymalıdır." İfadelerine yer verdi. 
 

Muhabir: Neriman Dengiz