Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, geçtiğimiz günlerde Kilimli Özel Halk Otobüsleri’nin yapmış olduğu açıklamaya sert tepki gösterdi ve ücretsiz binen vatandaşlar haklarına devam etmek zorundadır açıklaması yaptı. 
Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un seçim öncesi ücretsiz binişler ile ilgili farklı konuştuğunu fakat şu an farklı davranışlar sergilediğini belirtti. 

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

“Kilimli Özel Halk Otobüsleri’nin Kilimli Belediyesi'yle yaptığı anlaşma sonucunda yurttaşlarımızı yani 65 yaş üstü, engelli, şehit aile yakınlarını, polislerimizi ücretsiz taşımaktaydı. Birkaç gün öncede firma yetkilileri bir açıklama yaparak Temmuz'dan sonra artık 65 yaş üstü ve engelli yurttaşların ücretsiz taşınmayacağını ve indirimli fiyatla taşınacağını ve bunun için de yurttaşların kart almaları gerektiğini kendilerine müracaat  etmeleri gerektiğini söylediler. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değildir. İnsanların yasalardan gelen hakları vardır. Kamu kurumları ve kamu kurumları aracılığıyla yapılan sözleşmelerde 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve engelliler ücretsiz taşınmak zorundadır.  Bu tamamiyle Kilimli Belediyesi’ne aittir. Bu sorunu çözecek olan Kilimli Belediyesi’dir. Çünkü sözleşmeyi yapan Kilimli Belediyesi'dir. Dolayısıyla biliyorsunuz seçimden önce 200 lira kart ücreti vardı. Biz de zamanında açıklama yaptık. Seçim olduğu için hemen iptal ettiler. Fakat bir gün seçim geçtikten sonra hemen işte biz zarar ediyoruz. Kilimli’nin nüfusu azdır gibi böyle abuk sabuk şeylerde bir şeyler gündeme getirip 65  yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşımak yerine indirimli taşıyacağız dediler. Biz bunu tekrar kabul etmiyoruz. Buradan sizin aracılığınız ile  Kilimli Belediye Başkanı'na sesleniyoruz. Bu sorunu çözün. Bu sorun hepimizin ilgilendiği bir sorundur. Herkes emekliye saygı gösterecek. Ve onların yasal hakları ne ise onu verecektir. Eğer bu firma bu taşımayı kabul etmiyorsa bu anlamda belediye gerekli önlemlerini alarak gerekirse kendi firmasını kurarak vatandaşlarımızı ücretsiz taşımaya devam etmelidir ”ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz