Kilimli Belediyesi Özel Halk Otobüsleri işletmeciliği yapan KİLTAŞ Yönetim Kurulu, bugün alınan kararı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Kilimli Belediyesi ile KİLTAŞ'ın arasında bulunan sözleşmenin feshedilmesi sebebiyle alındığı iddia edilen, "65 yaş üstü, engelli, engelli refakatçi ve basın kartlarına sahip yolcular artık ücretsiz olarak değil indirimli fiyat tarifesinden kartlarını kullanacak" kararı Kilimli halkını ayağa kaldırdı. 

"KİLİMLİ'YE GİDESİYE KADAR ARABADA HERKES KUCAK KUCAĞA"

"Madem vatandaşın hakkını elinden aldınız, arabanızın kapasitesi kadar  yolcu alacaksınız. Bir tane bile fazlası size haram olsun!" diyerek Kilimli Belediyesi Özel Halk Otobüsleri'ne tepki gösteren vatandaşlar, Zonguldak-Kilimli seferlerinde otobüslere alınan yolcu sayısı sebebiyle nefes almakta zor anlar yaşadıklarını ifade etti. 

"Maliyet kurtarmıyor, ayakta yolcu sayısını fazla tutmak zorundayız" diyerek olayın içinden sıyrılmaya çalışan Özel Halk Otobüsleri şoförlerinin bundan sonra maliyeti tam olarak kurtarması ve ayakta yolcu sayısını kurala göre alması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ