Çaydeğirmeni Roman Derneği ve Bülent Ecevit Üniversitesi Roman Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Dirimeşe, Romanlar için yapılan çalışmalara devam ediyor. Heyet, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'na ziyarette bulunarak sıkıntılarını aktardı. Roman vatandaşların konutlarının selden  yok olmasıyla ilgili endişelerini dile getiren dernek ve merkez temsilcileri, Çolakoğlu'nun konuya gösterdiği ilgiden memnuniyetlerini ifade ettiler.
"ROMAN TOPLUMUNU İYİ ANLAMALIYIZ"
Roman Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Dirimeşe  konuşmasında,"Roman vatandaşlarımızın yaşadığı konut sorunu, acil çözüm bekleyen bir meseledir. Sayın Vekilimiz Ahmet Çolakoğlu, bu konuda gösterdiği ilgi ve yakınlıkla bizleri oldukça mutlu etti. Kendisi, Roman toplumunun karşılaştığı zorlukları anlamak ve çözüm üretmek için önemli adımlar atacağını belirtti" dedi.

"ZİYARET BİZİ UMUTLANDIRDI"
Çaydeğirmeni Roman Derneği Başkanı da ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çolakoğlu’nun Roman vatandaşlarımızın evleri için gösterdiği duyarlılık ve çözüm odaklı yaklaşımı bizleri umutlandırdı. Roman toplumunun haklarını korumak ve iyileştirmek için birlikte çalışmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
"KONUT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"
Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Roman vatandaşlarımızın karşı karşıya olduğu sorunları yakından takip ediyoruz. Konut sorunu gibi önemli bir meseleyi çözme adına derneklerimizle iş birliği içinde çalışacağız" dedi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ