Zonguldak Valiliği, Kozlu Belediyesi ve Kozlu Kaymakamlığı tarafından 1 Temmuz Kabotaj Bayramı nedeniyle Kozlu limanında etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklere; Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Liman Başkanı Ahmet Mert, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozlu Merkez İlçe Başkanı Merve Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Liman Başkanı Ahmet Mert, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Konuşmanın ardından Kozlu Foklor, Meksika ve Bulgaristan halk oyunları gösterileri sunuldu.  İzleyenler halk oyunu gösterilerini ayakta alkışladı.  Etkinlikler daha sonra tekne yarışları, bot yarışları ve ördek kapma yarışları ile devam etti. 

Öte yandan kabotaj bayramının olmazsa olmazı yağlı direk nefesleri kesti. Katılımcılar 20 bin liralık büyük ödülü almak için yağlı direkte Türk bayrağı almaya çalıştı. Ancak günün sonunda kimse Türk bayrağını alamadı. Yağlı direkte kimse Türk bayrağını almayınca hakem kararı ile katılımcılara teselli ücreti verildi.

Program sonunda birinci olanlara ödülleri takdim edilirken, toplu fotoğraf çekimi yapıldı. 
Vatandaşlar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. 

Muhabir: Neriman Dengiz