Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Genel Başkan Yeşil’e, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir eşlik etti.

Görüşmenin ana gündem maddesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KİT Reformu adı altında gündeme getirdiği taslak çalışması oldu.
Başkan Tahsin Erdem, haklı mücadelelerine destek olmak amacıyla sendikayı ziyaret ettiğini ifade etti.

Zonguldak’ın Cumhuriyet’in ilk vilayeti olduğuna dikkat çeken Erdem, şu açıklamalarda bulundu;

“Ülke sanayisinin gelişmesinde ne kadar önemli bir kent olduğunu hepimiz biliyoruz. O nedenle ne olursa olsun, hangi bahane ile olursa olsun, örneğin tasarruf tedbirleri de olsa, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da ifade ettiği gibi kömürün stratejik önemi göz ardı edilmemelidir.”

Genel Başkan Hakan Yeşil, ziyaret ve desteklerinden dolayı Erdem’e tüm madenciler ve yönetim kurulu adına teşekkür etti. Zonguldak’ın ilk vilayet olmasının yanında büyük bedeller ödemiş bir şehir olduğunu belirten Yeşil, “Bu çalışma bizleri rahatsız ediyor. Kamuoyunda bunun yanlış olduğunu anlatıyoruz. Sektörü bilmeyen farklı bir bakanlığın bu kurum üzerine yetkili olmaya çalışması bizleri rahatsız ediyor. Bu çalışmanın işin uzmanları tarafından yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Eğer bir rehabilite çalışması olacaksa, işin uzmanları tarafından ve kurumun daha da ileriye taşınacak şekilde yapılması gerekiyor. Tavrımız net; kesinlikle buna Zonguldak olarak karşı çıkacağız. Destek vermeye geldiğiniz için size teşekkür ederim.”


 

Kaynak: Haber Merkezi