Ereğli Belediyesi Ekim ayı olağan  Meclis toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyesi Sertan Kuzu, geçen ay Meclis çıkışında tartıştığı Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyesi Gökhan Günay'a kışla'da kamyon garaj olarak tabir edilen arsanın satılması ile ilgili çıkan tartışma sonrasında kafa atmıştı. Mecliste yaşanan bu olayın ardından MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk ile MHP  Meclis Üyesi Sertan Kuzu bir araya geldi.

İl Başkanı Mustafa Öztürk ve meclis Sertan Kuzu önemli ve çarpıcı açıklamalar yaparak yaşanan olayların arka yüzünü değerlendirdiler.


ÖZTÜRK: SERTAN KUZU EREĞLİ'DE RANTI ENGELLEDİ . EN AZ 600 MİLYONLUK YERİ 50 MİLYONA SATMAK İSTEDİLER

Meclis üyesi Sertan Kuzu'nun Ereğli'de rantı engellediğini en az 600 milyon lira eden arsanın 50 milyona satılmak istendiğini belirten
MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, şunları söyledi.


"Sertan (Kuzu) reisimiz geçtiğimiz günlerde aramıza katıldı. Ve günlerce istişare yapıp birbirimizi anladık. Ve o şekilde aramıza katıldı. Biz Sertan kardeşimizi Tanıdık, benimsedik. Açık konuşayım. Ben  kendisini daha önceki yıllarda pek tanımıyordum. Benim şantiyecilik hayatımdan dolayı. Ama ben  kardeşimde kendimi gördüm.  Sertan kardeşimle biz güzel yol yürüyeceğimize adım gibi eminim.  
Burada çatlak sesler çıkacak. Burada Ülkücü Hareket'e yeni katılımlar olacak. Daha da olacak. Oluyor şu anda da. Bunun için engeller olacak. Taş koyulacak, işlenmeyecek. Niye ülkücü hareket Sertan'la, Mehmet'le, Ömer'le büyüyelim diye diyenler oluyor şu anda.  Kulağımıza geliyor. Şimdi burada bizim bugün de bir kardeşimle, gazeteci kardeşimle paylaştım Burada Sertan Kuzu ne yapmış? Ereğli için en güzide benim Kışla Deresi'ni ben 1994'de  taşkın korumasını ben yaptım. Kışla'yı çok iyi biliyorum. En güzide yeri. Gülüç'ten sonra ilk Ereğli'nin girişi. 50 milyon gibi gülünç bir rakam. Şu anda  oranın en düşük para 500 milyon 600 milyon. Bunu da biz biliyoruz, müteahhitlik yapıyoruz. Çevremizde çok. Ne yapmışız? Bunun 50 milyona satılmasını seçim masrafı olarak elde edilmesini engellemişiz. Allah razı olsun kardeşimden. Ereğli için güzel bir değeri korumuş. Nasıl korumuş? Ülkücü hareketin tek bir oyuyla korımuş. Demek ki ülkücü hareket 30 kişiye baskın gelmiş. Allah razı olsun. Ha bunun karşılığında kardeşimize orada hakaret edilmiş. Darp edilmiş. Hiç kimsenin sesi çıkmadı. Bundan sonra biz çağırdık. Muhataplarını Anlaşalım, barışalım, edelim. Hiç birimize cevap vermedi.  Hiçbiri bize cevap vermedi. Şimdi ikinci oturumda tekrar üzerine hamle yapılıyor.  Hepimiz insanoğluyuz. Yani ne kadar geri durabileceksin? Ya bunları belediye başkanı Halil Posbıyık'ın muhattapları kardeşimize yürüdü. Yoksa onun ağzından o sözler çıkmasaydı Sertar Kuzu da orada o hareketi yapmayacaktı. Devamı da olmayacaktı. İnşallah burada biter. Biz kimse biz üzüm yemeye geldik, bağcıyı dövmeye dönmeye gelmedik. Biz beraberce güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Tabii ülkücü hareket büyüyecek. Böyle engeller konulacaksa hiç gerek yok yani.


SERTAN KUZU: BANA NELER VAAT ETMEDİLER Kİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI BİLE TEKLİF ETTİLER AMA BEN EREĞLİ HALKININ YARARINA HAYIR OYU VERDİM


MHP Ereğli Belediye Meclis Üyesi Sertan Kuzu, yaptığı açıklamada Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın halka yalan söylediğini ve halkı kandırdığını ifade etti.

Mahkeme tarafından satış tedbiri konulan arsanın değerinin çok çok altında satılarak  elde edilecek rantı engellediğini belirten Sertan Kuzu , Posbıyık'ın değil Ereğli'nin menfaatleri için hareket ettiğini ifade etti.

Kendisine evet denmesi için belediye başkan yardımcılığını bile teklif ettiklerini ifade eden MHP Ereğli Belediye Meclis Üyesi Sertan Kuzu şunları söyledi:

"Şimdi öncelikle başkanımızın dediği gibi ben başkanımızla beraber ve diğer arkadaşlarımızla birlikte olmaktan son derece mutluyum. Ülkücü harekete yetiştim. 13 yaşlarında girdiğim Ülkü Ocakları'nda başkanlık genel merkezde yöneticilik ve birçok yörelerde görevler almıştım. bir şekilde partiden ayrı kalmıştık.  ve bu noktada bazı hatalarımız oldu. Hatalarımızı anlayarak partimize destek olmak için geri geldik. Tabii Başkan'ın dediği gibi birçok insan partimizin büyümesinden son derece rahatsız oluyor. Ülkücü hareketin büyümesini neden istemiyorlar Geçen ay bunu meclis toplantısında gördük. Çünkü ülkücü hareket memleket için eli taşın altına koyar. Ne ranta ne de başka şahsi menfaate izin vermez. 
Biz geçen ay meclis toplantısında Ereğli'de kamyon garajıyla adlandırılan bir alanın satışı vardı. Bir akşam önce sadece benim oyuma bağlı kalmış, artık dengeler kurulmuş ve sayılar belirlenmişti. 

KUZU; NELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISININ DANIŞMANI GELİP BANA BİR TAKIM TEKLİFLERDE BULUNDU

Ve Sayın Belediye Başkanımızın danışmanı gelip bana bir takım tekliflerde bulundu. Ama biz bunları kabul etmedik. Hatta şu cümleleri de kurmuştu. Beni ikna edebilmek için ya bak başkan yardımcısı olacaksın. Belki bizim Cumhuriyet Halk Partisi'nde yol yürüme imkanımız kalmadı. Milliyetçi Hareket Partisi'ne geçme durumunuz var. Partimin geleceği açısından da bu olaya evet dersen beraber çok güzel yollar yürüyebiliriz. Ama biz hiçbir şekilde yani önce memleketim deriz. Sonra partim diyelim insanlarız. Karadenizlilerin menfaatleri için o gün ne gerekiyorsa onu yaptım ve yaptım, verdiğim o sonra benim oyumla ve birçok arkadaşımızın oyu var ama benim oyum kritik noktadaydı. Hayır vermem nedeniyle satışa engel olduk. Ve ben bu satışın mahkemelik olduğunu sıkıntılı bir yer olduğunu beyan ettim. Ve zaten mahkemeyi hukuki noktasını geçtik. Etik olmadığı için de hayır dedik. Ben yalancılıkla suçlandım. Bana birçok hakaretler etti. Çıkışta da bazı arkadaşlar tarafından iki arkadaşımız tartıştık. ana hakaretler etti ve bir tanesi geldi arkadan yumruk atmıştı. Bu bir acılık süreçte bizim birçok girişimimiz olmasına rağmen karşı taraf hala kışkırtıcı hareketlerini devam ettirdiler. 


KUZU: MAHKEME ARSAYA SATIŞ TEDBİRİ KOYDU

Geçen ay geçen hafta mahkeme tarafından bu yere kamyon garajının satılamaz tedbiri konmuştur. Ben de dün mahkemeden onları çıkardım ve basının önünde orada mecliste açıklayacağımı söylemiştim. Mecliste açıklamama engel olmak için birçok yine telefonlar geldi. İnsanlar araya girdi. Yapma etme denildi. Ve benim dünkü açıklamamı engellemek için de böyle bir oyun kuracak. 

KUZU: POSBIYIK HALKI KONSERLERLE KANDIRIYOR HİÇBİR SÖZÜNÜ TUTMADI HİÇBİR HİZMET YAPMADI

Ben tabii ki bu olayların içerisinde olmaktan son derece mutsuzum. Karadeniz Ereğli Belediyesi belediye meclis toplantıları, Karadenizli halkına yararlı kararlar almak için vardır. Ama ne yazık ki 4.5 senedir görev yaptığımız süre içerisinde Karadeniz Belediye Başkanı bizi yalancılıkla suçluyor ama asıl yalancı kendisidir. Hiçbir sözünü tutmadı. hiçbir projesinde gerçekleştirmedi. Ne yazık ki halkımızı, gençlerimizi konserlerle kandırarak Ereğli'ye rağmen hiçbir şeyde bulunmamıştır Hiçbir projede de bulunmamıştır. 

Geçen ayki kamyon garajını da Ereğli'nin geleceği için bir projeye destek için açıklayacağını söylemişti. Bugüne kadar hiçbir iddiasını gerçekleştirmediği için güven vermediği için tabii ki burada kimse inanmadı. Ben tekrar ediyorum dün yine bazı tehditlerin sonucunda Ya o meclis üyesi arkadaşımızın da yaralamasından tabii ki hiç hoş değil, ben de yaralandım. Yani keşke bu insanlarla bu olayı yaşamasaydık. Ama bu olayların temelinde ne yazık ki Halil Posbıyık'ın 
Tahriki vardır.

KUZU, CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİNE SESLENEREK  RANTIN YANINDA OLMAYIN YOKSA EREĞLİ SİZİ AFFETMEZ

Kavgadan ve i kandan beslendiği için bu kendi uyarlaması var Ve bu arkadaşlarımız da buna alet oluyor. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımıza içinizde gerçekten memleket sevdası varsa, birazcık Ereğli'yi seviyorsanız lütfen bu taahhütlere gelmeyin ve belediye başkanımızın giderek yaptığı hiçbir rantın yanında olmayın. Karadeniz Ereğli sizi affetmez. Bu noktada tekrarlıyorum. Dünkü yaşanan olay kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu olayın içerisinde olmaktan son derece üzgünüm. 
 

Kaynak: Ercan Demir