Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünün konu ile ilgili paylaşımı şu şekilde ; 

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünden; KOM Şube Müdürlüğümüzce Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Elde Edilen Gelirlerin Aklanması suçları kapsamında yapılan araştırmalar ile ‘Saadet Zinciri’ sistemi yöntemi ile Kripto Varlıkları üzerinden ülkemizde birçok vatandaştan yüksek kar vaatleri ile para toplayan şahıslara yönelik; Zonguldak merkezli İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Karabük, Bolu, Aydın, Mersin ve İzmir illeri olmak üzere toplam 9 ilde, 10.06.2024 günü saat 06.00 itibari ile eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.
 Operasyon kapsamında toplamda 60 kişinin müşteki ve bilgi sahibi olarak ifadeleri alınmış, yapılan teknik incelemeler neticesinde sistem içerisinde mağdur şahıslara ait yaklaşık 16.155.000 ₺ paranın Matic Capital cüzdanlarında olduğu tespit edilmiştir.
 Emniyetteki işlemleri tamamlanan 13/06/2024 günü saat 08:30’ da Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilen gözaltındaki  8 şüpheli şahıstan, 3’ü Adli Kontrol Şartıyla sevk edildikleri Sulh Ceza Mahkemesince “Yurt Dışı Çıkış Yasağı ile birlikte Adli Kontrol Şartıyla Serbest” bırakılmıştır.
 Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 5 şüpheli şahıstan, Y. E., C. L., Y. S. ve E. Ç. isimli şahıslara ev hapsi cezası verilmiş, E. K. isimli şahıs Adli Kontrol Şartı (Yurtdışı Çıkış Yasağı) ile serbest bırakılmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ