Tüm Emekliler Derneği (Tüm Emek-Der) Batı Karadeniz Şube Başkanları toplandı.
Yapılan toplantıya ; Tüm Emek-Der Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Tüm Emek-Der Karabük Şubesi Başkanı Mevlüt Taştepe, Tüm Emek-Der Ereğli Şube Başkanı Alaattin Uçar, Tüm Emek-Der Alaplı Şube Başkanı Kazım Uysal, Tüm Emek-Der Gökçebey Şube Başkanı Şaban Erdoğdu katıldı. 

“ HERKES AKLI SELİM HAREKET ETMEK ZORUNDA” 

Basın açıklamasını Tüm Emek-Der Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu yaptı. 
Sarıoğlu hükümeti yönetenlere seslenerek herkes aklı selim hareket etmek zorunda dedi. 
Bir iki gün içinde seyyanen zam yapılmazsa bizde gerekeni yaparız diyen Mustafa Sarıoğlu açıklamasında şöyle dedi; 

“Tüm Emekliler Şube Başkanı ve Batı Karadeniz Şube Başkanları olarak emeklilerin sorunları ile ilgili bir toplantı düzenlemek istedik. Pazarda yangın var, enflasyon başını almış gidiyor. Ülkeyi idare edenler sanki Tüfe düşmüş gibi 1.64 gösterdiler. Aylardır, yıllardır her iki dini bayramda verilen ikramiyelerimiz asgari ücret seviyesine çıksın, sağlıkta uygulanan katkı payları kesilmesin, intibak yasamız çıksın diye mücadele verirken ülkeyi idare edenler milyonlarca insanın teklif ve taleplerini dikkate almadılar. 31 Mart’ta gerekli dersi verdik. Eğer duyarsız kalırlarsa bir iki gün içinde seyyanen zam açıklamazlarsa ülkeyi idare edenlere Zonguldak’tan emeğin ve emeklinin başkentinden sesleniyorum; emeklinin bedduası ağır olur. Herkes aklı selim hareket etmek mecburiyetinde, emekli aç emekli perişan hiç biriniz duyarsız kalamazsınız” ifadelerine yer verdi. 

TTK KAPATILSIN DİYENLERİN SİYASİ İDARELERİ YOK OLDU” 

Türkiye Taşkömürü Kurumu kapatılsın diyenlerin siyasi iradeleri yok oldu diyen Tüm Emek-Der Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi; 
“ aynı zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) kapatılacak diye Zonguldak’ta bir hava yayıldı. TTK kapatılamaz, kapatılamayacaktır. Bir zamanlar TTK kapatılsın somon balığı üretilsin diyenlerin ülkede siyasi iradeleri yok oldu. Onun için herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum.TTK kapanamaz. Biz maden işçisinin sendikasının yanındayız. Ülkeyi idare edenler karar alabilir. 1968 yılında Kilimli/ Bölüm’de iş başı yaptığım zaman bir bölüm mühendisi beş mühendis vardı. 8 bin kişi çalışıyordu. Sonra bölümler işletme oldu, işletmeler müessese oldu kadrolar çoğaldı. Bu maden işçisinin üretim yapanın suçu değil, üretim yapılması için üretim işçisi alınması gerekir. Özel sektörde binlerce insan çalışıyor. İthal kömüre teşvik veriliyor yerli kömüre teşvik verilmiyor. Zonguldak’ta sorunlar büyük herkesi aklı selim olmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz