Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ülkü Ocakları tarafından Zonguldak Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanı Gökmen Karali'nin yerine Reşit Çelik getirilmişti. 
Zonguldak Ülkü Ocakları'nda görev devir teslim töreni düzenlendi.
Devir teslim törenine; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ensar Ejder, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Çagatay İpekçi, Kamu-Sen İl Temsilcisi Şahin Ören, MHP Merkez ilçe Başkanı Gündüz Torlak, MHP eski İl Başkanı Mustafa Öztürk, Ülkü Ocakları il ve ilçe başkan yöneticileri ve çok sayıda partili topluluğa katıldı. 

“YENİ BAŞKAN SANCAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAK” 

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ensar Ejder, devir teslim töreninde konuşma yaparak isimlerin gelip geçici olduğunu vurguladı. 
Kalıcı olan tek unsurun Ülkü Ocakları olduğunu ifade eden Ejder yaptığı açıklamada ;
"Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan hukukumuzdur. Cenabı Allah bu ülküdaşlık hukukuna z vermesin. Birlikteliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Sancağı da Zonguldak'ta daha ileri taşımayı Reşit Başkan'a nasip eylesin inşallah. Hayırlı işlere imza atmayı Cenabı Allah Ona nasip eylesin. Daha da ileri ondan sonra da alacak arkadaşların daha da ileri götürerek bu sancağı hep üstüne bir tuğla, bir tuğla koya koya daha yukarılara taşımayı cenabı Allah hepimize nasip eylesin. Devir teslimi Kur'an bayrakla devrederiz. Gökmen başkanımız bugün temiz şekilde görevi devredecek. Allah Reşit Çelik Başkan'a da ileride böyle tertemiz bir şekilde Kuran'la bayrakla devir teslim yapabilmeyi nasip eylesin. Sayılarımızı arttırsın. Teşkilatımızı var etsin. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Rabb'im hayırlı hizmetler versin.  
Burada bir cok Başkanımız var. Türkiye KamuSen  il başkanımız var. Eski ocak başkanlarımız var. Göremediğimiz Ilçe yöneticilerimiz, il yöneticilerimiz var. Ilçe başkanlarımız var. Allah hepinizden razı olsun. Ismini sayamadıklarımın da hakkını helal etsin" dedi. 

“GÖREVİ ŞEREFLE SÜRDÜRDÜM” 

Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini devreden Gökmen Karali'de açıklamasında 2,5 yıldır görevi yürüttüğünü belirterek yeni başkanı kutladı. 
Karalı açıklamasında ,"Görevi devreden olarak, Öncelikle tüm teşkilatım hoş geldi, sefalar getirdi. Burada teşkilatın içinde destek olan tüm ülküdaşlarımdan Allah razı olsun. Bugüne kadar hukukumuzla da beraber ülkü ocaklarımızı belli bir yere getirmek için çalışmalar sarf ettik. Genel başkanımızdan Allah razı olsun. Genel başkan yardımcılarının hepsinin desteğiyle bugüne kadar mücadele ettik. 2,5 senedir şerefle sürdürdüğüm ocağımızı kardeşimize devrediyorum.
Başkanımıza da hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi

“ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM” 

Zonguldak Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini devralan Reşit Çelik'de yaptığı açıklamada ; "Başladığım günden bugüne kadar görevimi layığıyla yaptığıma inandım. Gökmen Karali  Başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı yolda bende elimden geleni yapacağıma temini olarak size söz veriyorum" ifadesini kullandı.

“REŞİT ÇETİN'E BAŞARILAR DİLEDİ” 

MHP İl Başkanı Çagatay İpekçi’ de Gökmen Karali’ye  yaptığı hizmetler için teşekkür etti ve yeni göreve gelen Ülkü Ocakları Başkanı Reşit Çelik’e başarılar dileyerek şunları ifade etti: 
"Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi her zaman genel başkanımızın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin de dile getirdiği gibi bize Başbuğ Alparslan Türkeş Beyefendi'nin emanetidir. Bu kutsal emaneti taşıyan Genel Başkanımız ve onun iradesine burada bir teşekkür töreni kurulmuştur. Bu görevi taşıyan tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Öncelikle bu görevi layığıyla yapacağını düşündüğümüz yeni dönemdeki ülkü ocakları il başkanımız Reşit Çelik Beyefendi'ye görevinde muvaffakıyetler diliyorum. Görevi devreden Ülkü Ocakları Başkanımız Sayın Gökmen Karali Beyefendi'yi de şu ana kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ve dava arkadaşlarımıza da yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Bundan önce görev Yapmış olan il başkanlarımıza, ülkü ocakları il başkanlarımıza da yapmış olduğu görevlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kıymetli başkanım, bugün devir teslim yapmak için burada bulunmakta şehrimizde. Kendisine de buradan çok teşekkür ediyoruz. Sayın genel başkanlarımıza da selamlarımızı iletiyoruz Allah hepinizden razı olsun" dedi. 

Konuşmaların ardından  Gökmen Karali Türk bayrağını öperek görevi yeni başkan Reşit Çelik'e devretti. Programda son olarak toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. 
 

Muhabir: Neriman Dengiz