Zonguldak'ta Ahilik Haftası törenle kutlandı. Valilik önünde düzenlenen törene;  Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Bölge Başkanı Mehmet Azman, çok sayıda Esnaf Odası Başkanı, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Törende, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun tarafından anıta çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından merhum esnaflar ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı’mız okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ticaret İl Müdürü İsmail Maden ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. Törende konuşan Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Ticaret Bakanlığı olarak esnaf ve sanatkarlarımızın her zaman yanındayız dedi. 
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun’da açıklamasında Ahiliğin önemine vurgu yaptı. 
Törende, Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine kalfalık ve ustalık belgeleri takdim edildi.
Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ererken, Vali Osman Hacıbektaşoğlu tören sonunda ahi pilavı ikramında bulundu.


 

Muhabir: Neriman Dengiz