Zonguldak’ta dün geceden bu yana aralıklarla yağan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. İlk ve orta dereceli Okullar Valilik tarafından  bir gün tatil edildi.
Yağmur özellikle Zonguldak’ın iç kesimlerde etkili oluyor. Bazı  ev ve iş yerlerin giriş katılı su bastı. Zonguldak dahil Bartın, Karabük, Bolu gibi illerde  Yağmurun birkaç gün daha sürmesi bekleniyor.
 DENİZ SARIYA BOYANDI

 Yağan yağmur nedeni ile derelerden gelen toprak, çöp ve evsel atıklar Zonguldak Limanına  doldu. Limanda her yağmurda olduğu gibi yine ilginç  görüntüler ortaya çıktı.
Üzülmez ve Acılık derelerinden yağmur suları ile gelen çamurlu su Zonguldak limanında sarı bir renk  oluşturdu. Lamanı boydan boya  kaplayan ve akıntı ile birlikte liman dışına  kadar  ulaşan  çamurlu su  mavi denizi sarı renge boyayınca  ortaya bölge bir görüntü çıktı.
Meteorolojiden alınan bilgilere göre Batı Karadeniz Bölgesinde yağmurlu havanın  birkaç gün daha devam edeceğini belirten uzmanlar,  özellikle dere yataklarına yakın yerlerinde  oturan  vatandaşları  sel ve su taşkınlıklarına karşı uyardılar.
HAVA NE ZAMAN AÇACAK
Zonguldak ve çevresinde  yağmurlu havanın yer yer aralıklarla Çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor.
Zonguldak’ta 23 Eylül  Pazartesi günü hava sıcıklığı  21, 24 Eylül Salı günü 24 derece olması bekleniyor. Yağış ihtimali ise %30 olarak tahmin ediliyor.
 Tüm Belediyeler, resmi ve özel kuruluşlar olası bir sel taşkınına karşı  önlemlerini aldılar.
 

Muhabir: Ercan Aygün