31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde Zonguldak siyasi kulislerinde hareketlenmeler başladı. 

75 binden fazla seçmenin katılacağı Zonguldak Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday adayları belli olmaya başlarken, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nde henüz sessizlik hakim. Dikkatli hamlelerle aday belirleme çalışmasını yapan, Zonguldak Belediyesi'ni kaybetmek istemeyen AK Parti cephesinde "Ömer Selim Alan ile bir dönem daha mı?" sorusu da gündemde yerini koruyor.

AK PARTİ VE MHP ZONGULDAK'TA İTTİFAK YAPACAK

Yerel seçimler için adaylık çalışması sürdüren AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin Zonguldak'ta ittifak yapıp yapmayacağı da seçmenler tarafından merakla beklenirken, MHP kulislerinden edinilen bilgilere göre gündeme "Zonguldak'ta AK Parti ve MHP ittifakı" iddiası bomba gibi düştü. Bu bilgi doğrultusunda AK Parti ve MHP'nin ortak bir yerel seçim çalışması hazırlığı sürdürdüğü de partilerin tabanından gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

ÖMER SELİM ALAN YÜZDE 60 OY ALACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, KANAL Z'de canlı olarak yayınlanan "Günün Konusu" programına katılarak "Yerel seçimlerde yüzde 60 oy alacağım" diyerek adaylığını kamuoyuna yeniden duyurmuştu. Ancak AK Parti ve MHP'nin yapacağı ittifak anlaşmasında Ömer Selim Alan'ın yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği de seçmenlerin kafasını karıştırdı. 

İLERLEYEN GÜNLERDE İTTİFAK AÇIKLANABİLİR

MHP seçmenini sevindirecek ve diğer partilerin işini zora sokabilecek olan bu ittifak anlaşmasının henüz hangi matematikle yapılacağı konusunda netlik kazanılmadı.  İlerleyen günlerde çalışmaların AK Parti ve MHP tarafından titizlikle yapılıp Zonguldak kamuoyuna sunulması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz