Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Sayılı tarafından parti binası önünde çiçekle karşılanan Yılmaz, daha sonra Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın makamında Ak Parti anı defterini imzaladı. 

Ardından AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a Zonguldak'ın Yüzüncü Yıl tablosunu hediye ederken Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'da AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a Devrek bastonu takdim etti. 

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından 50 şehri gezdiğini ve Ak Parti heyeti ile toplantılar düzenlediğini açıkladı. 
Ziyarette düzenlenen basın toplantısına; AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İsmail Tamer ve AK Parti Zonguldak Yerel yönetimler Başkanı Muhammet Nazmi Şahin katıldı. Toplantıda yeni ve eski belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, ilçe başkanları, ilçelerin yerel yönetim başkanları da hazır bulundu.

“BAHANE ÜRETMEDEN ÇALIŞIYORUZ” 

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan seçimin ardından bahane üretmeden çalışmaya devam ettiklerini belirttiği açıklamasında; "AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz başkanım şehrimize hoş geldiniz. Kıymetli başkanımızı bugün emeğin, emekçinin, kömürün ve enerjinin başkenti, Zonguldak ağırlamaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. 10 AK Parti’li Belediye ile  şehrimizde hizmete devam ediyoruz. Hiçbir bahane bulmadan, hiçbir şekilde, hiçbir şeye kılıf bulmadan hizmetlerimize belediye başkanlarımız devam etmektedir. Diğerleri gibi ağlayan, zırlayan, bahaneler üreten hamdolsun belediye başkanlarımız yok. Sizlerin liderliğinde hizmetlerimize de inşallah devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

“ BİZE VERİLEN MESAJI İYİ OKUYORUZ”

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'da yaptığı konuşmada 31 Mart yerel seçimlerden sonra bugüne kadar 50'nin üzerinde ili ziyaret ettiğini ifade etti. 
Yerel seçimlerdeki eksiklikleri gördüklerini bu konuda da toplantılar yaptıklarını ifade eden Yusuf Ziya Özcan, şunları söyledi:
"Ülkemizin bütün illerinde otuz bir Mart seçimlerinden sonra biraz önce il başkanımın da ifade ettiği gibi ana kademe meclis üyelerimiz  il yönetim kurulu üyelerimiz belediye başkanlarımız, ve AK Parti ailesinin değerli mensuplarıyla 31  Mart seçimlerinin değerlendirmelerini yapmak üzere il toplantıları yapıyoruz. Bugün Zonguldakımızdaki toplantıdan sonra da inşallah Bartın'a geçeceğiz. Öğleden sonra da Bartın'da değerli kardeşlerim partimin AK Parti ailesinin değerli mensuplarıyla birlikte görüş alışverişi  yapacağız. 31 Mart seçimlerini geride bıraktık. 31 Mart seçimlerinden sonraki 1  Nisan sabahından itibaren önümüzdeki sürece bakıyoruz. 31 Mart seçimlerinde sandıktan çıkan sonuçları en iyi şekilde okuyarak değerlendiren milletimizin bize yönelik olarak sandıkta ifade etmek istediğini anlayan bir partiyiz. Sandığın konuştuğuna inandık. Oy kompozisyonu bir şekilde ifade etti. Bir şey anlattı. Onun neyi anlattığını çok iyi görüyoruz. Milletimiz bize sizin bu ülkeye daha fazla hizmetinize ihtiyaç var diyor. Sizin temponuzu arttırmanız lazım. Eksikliklerimiz var, beklediğimiz sonucu camiadan alamadık. 
Seçim sonuçları üzerine gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. 
Bugün Zonguldak’ımız da da gerekli toplantıyı yapacağız. Benimle bire bire konuşmak isteyen herkesi dinleyeceğim” ifadelerine yer verdi. 

Toplantı daha sonra basına kapı olarak devam etti.

Muhabir: Neriman Dengiz