Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi (ZAÖL) öğrencileri ve mezunları sosyal medya hesaplarından peş peşe paylaşımlarda bulunarak "öğretmenlerimizin hukuksuzca okulumuzdan koparılmasını kabul etmiyoruz!" sözleriyle eylem çağrısında bulundu. Lise öğrencileri ve mezunlar, 4 Nisan Pazartesi 13.00’da Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi önünde eylem yapacak. 

Öğrencilerin yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Geçtiğimiz günlerde birçok okulda, özellikle "proje okul" uygulaması bahanesiyle, yıllardır emeğini esirgemeyen, öğrencileriyle güçlü bağlar kuran öğretmenlerin istekleri dışında başka okullara gönderildiğini, görevlerinden alındığını üzülerek görüyoruz. Ne yazık ki bu uygulamanın Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesinde de gerçekleştirildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.
Yıllardır bu okulda emek vermiş, öğrencilerin hayatında iz bırakmış öğretmenlerimizin, herhangi bir somut gerekçe olmadan, hukuksuzca okullarından koparılmalarını kabul etmiyoruz.
Liselerde Atatürk İnkılaplarını yaşatan, sorgulamayı öğreten, bilinçli nesiller yetiştirmeyi ilke edinmiş öğretmenlerimizin hedef alındığı açıktır. Bu sadece öğretmenlere değil, biz öğrencilere ve eğitimin kendisine yapılan bir haksızlıktır.
Biz ZBİAL öğrencileri ve mezunları olarak bu uygulamanın durdurulmasını, öğretmenlerimizin okullarından koparılmamasını açıkça talep ediyoruz."

Muhabir: Ersin Çorbacı