Zonguldak'a dün bir dizi incelemeler ve ziyaretler için gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Ankara'ya dönmesinin ardından Memurlara ve emeklililere müjdeli mesaj verdi. 
Türkiye’de memur ve emekli maaşlarına 2024 yılında yapılacak zam oranının kısmen belli olduğu belirtilerek konu hakkında Bakan Işıkhan önemli mesajlar verdi. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ocak ayında yapılacak artışın yüzde 50’ye yaklaşacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, emekli maaşları ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü belirtti. 
Işıkhan, "İşçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 11 BİN 250 TL OLARAK PLANLANIYOR

EYT kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işleminin yapıldığını söyleyen Işıkhan, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin yıl sonuna kalmadan haklarına kavuşacağını belirtti. Emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmediklerini belirten Bakan Işıkhan bundan sonra da aynı şekilde devam edileceğini belirtti. 
Emekli maaşlarına da yüzde 50 oranına zam yapılırsa ve bu zam kök maaş üzerinden değil de şimdiki 7 bin 500 TL maaş üzerinden yapılırsa en düşük emekli maaşının 11 bin 250 TL olması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz