Temmuz ayında yapılan yüzde 25 zamla hayal kırıklığına uğrayan emekliler için yeni bir gelişme yaşanıyor.  Memura yapılan 8 bin 77 liralık seyyanen zam sonrası bir beklentiye giren emekliler için yeni bir çalışma üzerinde duruluyor. 
EMEĞİN VE EMEKLİNİN BAŞKENTİ ZONGULDAK’TA MERAKLI BEKLEYİŞ
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da emekliler zam beklentisi içinde. Emeğin ve emeklinin başkenti olarak bilinen Zonguldak’ta emekliler de Temmuz zammından memnun kalmadı.
EMEKLİ ZAMMI KABİNEDE ELE ALINDI
Seyyanen zam, prim-maaş dengesizliğini giderilmesi ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılmasını bekleyen emeklileri heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısında da ele alınan düzenlemenin Ekim ayında Meclis'in gündemine gelmesi bekleniyor.
Seçim öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşı temmuzda da 7.500 TL'de kaldı. Bu durum milyonların tepkisini çekerken, hükümet düzenleme sinyali vermişti.
EMEKLİLERİN GÖZÜ EKİM AYINA ÇEVRİLDİ
Bir süredir hükümetin gündeminde olan çalışma Kabine toplantısında da masaya yatırıldı. Emekliler seyyanen zammın yanında, primi daha çok olana daha fazla maaş verilmesi ve en düşük maaşın 10 bin liraya çıkarılmasını istiyor.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz