‘McClintock Etkisi’ hepimizin şahit olduğu bir durum. Tabi adını böyle havalı yazınca bi garip oldu. Şu şekil devam edelim…
En yakın arkadaşlarınızı düşünün, sürekli görüştüğünüz, yahut aynı evde birlikte yaşadığınız arkadaşlarınızı…
Zaman sonra adet düzenlerinizin birbirleriyle senkronize olduğunu hepiniz gözlemlemişsinizdir. Yani regl dönemi aynı zamana denk gelmeye başlamıştır. ‘Ulan harbiden!’, ‘Gerçekten doğru!’ dediğinizi duyar gibiyim. J
Bu senkronizasyonu tamamen açıklayan bilimsel bir makale yok fakat bu zamana kadar farklı görüşler atılmış ortaya…

-İlk olarak 1971’de aynı yurtta yaşayan 135 üniversite öğrencisi kadınla test ediliyor ve regl dönemi başlangıçlarının gitgide birbirlerine yaklaştığı görülüyor…
-Başka bir görüş bu durumu feromonlar ile alakalı görüyor.
Birbirimize yolladığımız kimyasal sinyaller… 
Çekicilik, doğurganlık ve cinsel uyarılma…
 
Tabi bunların hiç birinin dediğim gibi bilimsel bir açıklaması yok. 
Fakat şöyle bir düşününce en yakın arkadaşlarınızla hep bi 40’larınız karışmadı mı?
Şaşırtıcı ve bir o kadar da ürkütücü J
 
Eskiler, kadının üreme içgüdüsüne bağlarlarmış bu durumu. Etrafımızda ki kadın yumurta üretince, bizler de onunla aynı zamanda yumurta üretmeye kalkarmışız. Adeta üreme yarışı…
En eski tarihlere gidersek, en ilkel hallerimize, en iyi döle sahip babadan yavru yapmak için yarıştığımız zamanlardan miras kalmış olması da kulağa mantıklı geliyor.
 
Sebep aradıkça, bir şekilde buluyoruz bulmasına da altını dolduracağımız bilimsel kanıt nerede dediğinizi de duymuyor değilim. Cevabı bende de yok, fakat tüm kadınları hemfikir olmakta birleştiren bir durum ‘McClintock Etkisi’ bunu biliyorum.
 
Ayrıca hem cinslerim; bilim, kadını ne zaman tam anlamıyla araştırıp anlayabildi ki? J Bunu anlasın ve içimize su serpsin?
 
Sonuç olarak; peki ya sizler böyle durumlarla karşılaştınız mı? Yorumlarda buluşalım…