Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın Kanal Z'de katıldığı “Günün Konusu” canlı yayın programında kendisine yönelik yapılan eleştirilerine sert yanıt verdi.

“MUHARREM AKDEMİR’İ KUTLAMAK GEREKİR” 

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın yağmur yağdığında su baskını olmayacak çünkü önceki dönem belediye başkanımız Selim Alan alt yapı çalışmalarını tamamladı sözlerine yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu şunları söyledi ; 

 "Dün akşamki yayını ben de izledim. Değerli il başkanım, kendi siyasi anlayışıyla elbette bir siyasi partinin başkanıdır. Bu konuya bir cevap vermek istiyorum. Esnaf olarak ben de bir kenara koştum. Gece kontrol için yanımızda o dönemdeki belediye meclis üyesi Sinan Toprak da vardı. 2019'daki seçimlerinde o zamanki Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Muharrem Akdemir başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi döneminde buraya yağmur ile sel geldi. Bu, doğrudur. Burada yanlış olan, bu sokağın su alması ve caddenin sel almasının ana sebebinin derenin taşmasıdır. Yağan yağmur miktarı derenin taşmasına neden oldu ve o dönemdeki çalışmalar yeterli değildi. Dolayısıyla oradaki köprünün yanlarındaki boşluklar hala duruyor. Devletin o konularda bir şey yapmadığı bir dönemde, derenin yol ile  birleştiği kısımda sorun vardı. Buradan gelen su, Amelebirliği Hastanesi’nden Halk Bankası'nın önüne gidiyordu. Gelen suyla birlikte çakıllar, rögar kapaklarını kapatıyordu. O zaman Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkanı Muharrem Akdemir bu durumu fark etti. Yetkililerin de bunu dikkate alması lazım.
Yeni Cami'nin olduğu yerden çıkan yollar, unutulmamalıdır. Madem ki Muharrem Akdemir Başkanımız buraya iki tane büyük boru döşedi, bu çalışmayı yapan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. O zaman belediye başkanı olan Muharrem Akdemir’i kutlamak gerekir. Bugün yağmur sonrası sıkıntı olmadıysa, bu daha önceki çalışmalara bağlıdır. Selim Bey, köprü yıkıldıktan sonra Fransız menşeli borulardan gelen suyu caddeye döndürdü, buraya müdahale ederek bu suyu yönlendirdi. Belediye başkanıyken bu çalışmaları yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı bu işlerin arkasındayız” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz