Palamut Balığında bolluk sona erdi fiyatı  fırladı. Denizlerde Av yasağının kalktığı 1 Eylül’den itibaren bolca avlanan Palamut Balığı ortadan kayboldu. Bir- iki hafta öncesine kadar  tanesi 40 liradan başlayıp  50-60-80 lira civarında satılan  Palamut balığı artık seyirlik oldu. Palamut balığı bugün 150 liradan satıldı. Tezgahlardaki balık fiyatlarını gören  vatandaşlar almadan oradan uzaklaştılar.
FİYAT ARTTI ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ 
Palamut  fiyatının artması vatandaşın alım gücünü düşürdü. Balık almaya gelen bir vatandaş 4 kişilik aile olduğunu ifade ederek ‘ Bir balık alsak bize yetmez. En az 3 tane almamız lazım. 3 Balık 450 lira yapıyor. Bu ücreti  öreyecek maddi imkanımız yok. Zaten  Emeklinin aldığı maaş ortada. Bizde bundan sonra  balık fiyatının düşmesini bekleyeceğiz. Şimdilik sadece  seyredeceğiz” diye  düşüncelerini  dile getirdi.
PALALUT’UN FİYATIN NEDER YÜKSELDİ ?
 İlk zamanlarda  Palamut balığının  Ereğli- Bartın arasında bolca avlandığı için ucuz fiyattan sattıklarını belirten  Balıkçı Esnafı; “ Balık önceleri Zonguldak  açıklarında avlanıyordu. Bol miktarda geliyordu. Balık  açığa  kaçtı. Samsun, Ordu  açıklarına  ve Rusya sularına  kaçtı. Palamut balığı büyüdü ve yağlandı. 1 tanesi 1 kilodan fazla geliyor. Balık Zonguldak’a uzaktan doğu Karadeniz illerinden geliyor. Hem az çıktığı, hem de uzaktan geldiği için fiyatı  arttı. Şu anda  tanesi 150 Liradan satılıyor. Fiyat artınca bir iki hafta önceye göre rağbet düştü. Ama yinede alan oluyor”
FİYAT ARTIK DÜŞMEZ
Balıkçı esnafı Palamut Balığının fiyatının artık  50-60 liraya düşmesinin mümkün olmadığını ifade ederek” Artık Palamut balığının  sonuna geliniyor. Balık Karadeniz’de Rusya sularına çekildi. Onun için bundan sonraki süreçte 100-150 Lira arasında satılacağını tahmin ediyoruz” dediler
GÖZLER  HAMSİYE ÇEVRİLDİ
Havaların soğumaya başlaması ile birlikte Hamsi  balığının boylaşacağını tahmin ettiklerini belirten Balıkçılar, Palamut bitence umutlarını Hamsi’ye bağladılar. Balıkçılar “ Palamut’tan nasibini alan aldı. Şimdi  Hamsi Balığının bollaşmasını bekliyoruz. Havalar ve deniz suyu soğuyunca Ekim ayının ortalarında  bolca avlanacağın tahmin ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımız Palamut’un ardından Hamsi’ye doyacak. Ama şöyle bir durum var. Eğer az avlanırsa fiyatı 80-100 liradan aşağıya olmaz diye tahmin ediyoruz. Bol olursa 50 liraya kadar inebilir. Hamsi Balığını dört gözle bekliyoruz” dediler
 

Muhabir: Ercan Aygün