Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)  Genel Sekreteri Yener Arslanbuga, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2000 işçi alımı için başvuru tarihlerinin bir an önce açıklanmasını beklediklerini ifade etti.

Ayrıca TTK'ya alınacak işçilerin deneme süresinin uzatılması ve deneme süresinde verim alınamayanların yedeğinin çağrılmasını istediklerini ifade eden GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa şunları söyledi:

 "Yani öncelikle 2000 işçi alımı  için uzun süredir bölgemiz ve  kurum beklenti içerisindeydi. Olayın takipçisiyiz. Her defasında söyledik.  Kurumumuza  bir an önce işçi alınması gerektiğini en son Enerji Bakanlığımız tarafından kura çekim tarihleri ve bölge dağılımları, işçi sayısı bölge damlaları olarak açıklandı. 12 Ekim Cuma günü Zonguldak ve 20 Ekim ı Cuma günü de Bartın ve Karabük olmak üzere kura çekimleri açıklanmıştı Enerji Bakanlığı tarafından. Ve Şimdi artık kuralları bekliyoruz. 

Tabii ki Türkiye Taşkömürü Kurumu ve İŞKUR bir araya gelip 13  Ekim'deki kura tarihine işçi alım başvurularının  başlatılacağı tarihi bir an önce bir araya gelip açıklayacaktır. Biz çünkü bölgemizde iş arayan işçi sayımız çok. 

11-17  Eylül tarihleri arasında  başvurular başlıyor diye haberlerin aslı yok 
Biz bu konunun bu  tarihlerinin yalan olduğunu asparakas olduğunu her defasında söyledik. Yetkili mercilerden, yetkili kurumlardan alımlar ile ilgili bir tarih verilmediği müddetçe bu tarihlere inanmamaları gerektiğini ve İŞKUR üzerinden yani arkadaşlarımızın  bu şekilde rahatsız edilmemesi gerektiğini söylüyoruz.

Tarihler kurum ve İŞKUR tarafından yetkili tarafından açıklanacaktır. Bu tarihleri beklesinler, yetkilileri beklesinler diyoruz 

Deneme süresinin uzatılmasımi istiyoruz ancak uzatılmasıyla ilgili herhangi  yetkilerden bir açıklama gelmedi.
Biz   yer altı intibak kursu ve yer üstündeki madencilik kursuyla birlikte deneme sürenin uzamasınıı, işte verim alamadığımız işçinin  yedeğimin çarılmasını talep ediyoruz yani. Çünkü yer altı, madenciliği zor meslek, zor sanat. Her defasında söylüyoruz. Yani yer altına inmek bile başlı başına bir  meziyet yani yer altına inen arkadaşlarımızın sade yer altında çalışmakla değil, kafessin havasını teneffüs edip, yer altında çalışıp tekrar yukarıya çıkması bile başlı başına zaten zor bir meslek. Her defasında söylüyoruz. Ki bunu ıçalışmaya başladıktan sonra kaldıramayan arkadaşlarımız oldu. Stop  olan işe devam etmeyen arkadaşlarımız iş aktivitesi sonu olan arkadaşlarımız oldu Ama bunların  yenisi gelmedi yani.  Biz deneme süresinin uzatılıp  bu süre içerisinde arkadaşlarımızın yerine yedeklerinin çağırılmasını talep ediyoruz"
 

Kaynak: Ercan Demir